Fotbal: Naționalele Danemarcei și Norvegiei nu mai vor să joace contra Rusiei - Ziarul de Maramures

Fotbal: Naționalele Danemarcei și Norvegiei nu mai vor să joace contra Rusiei

Federaţiile de fotbal din Danemarca şi Norvegia s-au alăturat grupului de ţări care nu vor să mai joace contra selecţionatei Rusiei, atât timp cât va continua invazia contra Ucrainei, transmite DPA și Agerpres.

”Stăm umăr la umăr cu celelalte federaţii care au anunţat că nu vor să mai joace cu Rusia”, a declarat Jakob Jensen, şeful federaţie daneze, care vrea ca Rusia să fie exclusă din toate competiţiile sportive internaţionale.

Naţionala feminină a Danemarcei face parte dintr-o grupă preliminară alături de Rusia pentru calificarea la CM 2023, iar un meci la nivel de Under-19 este programat de asemenea în Rusia.

Terje Svendsen, preşedintele federaţiei norvegiene de fotbal, a postat un tweet în care preciza că s-a alăturat Suediei, Poloniei şi Cehiei, ţări care refuză să mai joace cu naţionala rusă. Polonia urmează să înfrunte Rusia în prima fază a barajului din martie, pentru CM 2022, iar învingătoarea din acest meci va întâlni apoi Suedia sau Cehia, într-un joc decisiv pentru un bilet la turneul final din Qatar.

FIFA a evitat deocamdată să excludă Rusia din competiţiile sale, dar a decis ca meciurile sale să se joace pe stadioane neutre, cu porţile închise, sub drapel neutru şi fără intonarea imnului său.

UEFA a luat o măsură similară, iar alte federaţii sportive internaţionale au anulat competiţiile organizate în Rusia.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!