Poloneza Aleksandra Zych a semnat cu Minaur - Ziarul de Maramures

Poloneza Aleksandra Zych a semnat cu Minaur

Vicecampioană în Liga Florilor și medaliată cu bronz în EHF European League, echipa feminină de handbal CS Minaur Baia Mare se pregătește pentru noul sezon. Va fi unul încărcat, pe trei fronturi, Liga Florilor, Cupa României și cupe europene, scrie minaur.ro.

Minaur a solicitat wild-card pentru Liga Campionilor (a fost depusă deja documentația, iar săptămâna care urmează vom cunoaște toate echipele acceptate în grupe).

Au venit la echipă: Alexandra Severin (inter stânga, ultima oară la HC Zalău), Elena Mihailovna Utkina (Rusia, portar, ultima oară la Kuban Krasnodar, împrumutată de la ȚSKA Moscova), Elaine Gomes Barbosa (Brazilia, pivot, ultima oară la BM Granollers – Spania), Aleksandra Zych (Polonia, inter dreapta, ultima oară la Măgura Cisnădie).

Au rămas la CS Minaur: Cristina Enache (portar), Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes (extremă stânga), Asuka Fujita, Oana Borș (extremă dreapta), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (inter stânga), Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca (centru), Jelena Lavko (inter dreapta), Yaroslava Burlachenko (pivot).

Aleksandra Zych (inter dreapta) – s-a născut în 28 iulie 1993 la Walbrzych (Polonia). Are 1.86 m și 74 kg. A evoluat până acum la echipele: GZKS Sosnica Gliwice (2011-2012), Vistal Gdynia (2012-2018, campioană în 2017), Metz Handball (2018-2019, campioană și câștigătoare a cupei), Borussia Dortmund (2019-2020 – campioană), Măgura Cisnădie (2020). Este componentă a naționalei Poloniei, pentru care a jucat 80 de meciuri, înscriind 102 goluri. Sezonul trecut, a jucat pentru Cisnădie în 9 partide și a marcat 29 de goluri.

A fost campioană în Germania cu Dortmund (2020), a câștigat titlul și cupa în Franța cu Metz (2019), Superliga poloneză (2017). A participat cu echipa națională a Poloniei la ultimele turnee finale Europene sau Mondiale la care echipa ei a obținut calificarea.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!