În perioada 12-15 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au executat acțiuni cu efective mărite, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale naturale pe raza județului Maramureș.
În cadrul acțiunilor au fost verificate 37 de operatori economici care derulează activități în domeniul vizat și au fost constatate două infracțiuni de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea 241/2005 și cinci infracțiuni de exploatare de agregate minerale naturale fără a deține documente de autorizare, faptă prevăzută de art. 57, alin. 2 din Legea 85/ 2003.
Totodată, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura indisponibilizării a trei utilaje specifice exploatării agregatelor minerale, precum și o cantitate însemnată de agregate minerale care urmează să fie determinată de către specialiști topografi, în vederea dispunerii de măsuri asiguratorii.
De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.161.900 de lei astfel:
– 17 sancțiuni contravenționale aplicate de Garda Națională de Mediu în valoare de 707.500 de lei.
– 13 sancțiuni contravenționale aplicate de Administrația Națională Apele Române în valoare de 450.000 de lei.
– 2 sancțiuni contravenționale aplicate de I.S.C.T.R. Cluj împreună cu lucrătorii de poliție, în valoare totală de 4.400 de lei.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, ai Administrației Naționale Apele Române și ai I.S.C.T.R. Cluj, transmite Poliția Maramureș.
Foto-Politia Maramures