Ne-am obișnuit ca în fiecare primăvară să vedem că SPAU face curat în cartierele municipiului Baia Mare, dar și în zonele din imediata apropiere a principalelor artere de circulație, o activitate concertată cu toaletarea copacilor și debarasarea gunoaielor strânse în cartiere, precizează Bogdănel Gavra.
Cu referire la experiența anilor trecuți, consilierul local a primit zilele acestea mai multe sesizări de la băimăreni pe acest subiect, pe care vi le redăm mai jos.
Din păcate, cele semnalate și de redacția Ziarului de Maramureș prin articolele scrise sunt întărite și de băimărenii care au transmis mesajele. Aceștia sunt revoltați de modul în care sunt derulate activitățile de curățenie în cartierele în care domiciliază. Oamenii au ajuns la ultimul nivel de…saturație…
”În ultimii ani, datorită conflictului dintre primar și operatorul de salubrizare activitatea și starea de curățenie din oraș s-a degradat. Nu se fac toaletările la timp. Nu se ridică la timp deșeurile vegetale adunate de cetățeni, nu se curăța și igienizează platformele și containerele cu gunoi menajer din cartiere. Citim în presă că plătim sute de mii de lei penalități după procesele pierdute cu Drusal, iar SPAU se ocupă mai mult de bulevarde, sensuri giratorii și parcuri iar cartierele devenind tot mai degradate și murdare. Această stare de fapt trebuie să înceteze, pentru că plătim taxe și impozite, merităm respect din partea autorităților dar suntem tratați discriminatoriu. Uitați că se apropie 2024?”
”Vreau să vă atrag atenția că, ce se întâmplă în cartiere este revoltător. O ceată de indivizi neinstruiți dau cu măturile pe carosabilul plin de praf și pietriș lovind mașinile parcate, pe care le zgârie și le îndoaie. Asta nu e curățenie, este o bătaie de joc tipică pentru ultimii ani în care ni se promit multe dar nu se face aproape nimic. Cât este de complicat să organizați activitatea pe cartiere, străzi, alei, parcări, anunțând din timp pentru a ne muta mașinile?”
”Parcă trăim un scenariu de prost gust. S-a început toaletarea copacilor, bineînțeles din centru și marile bulevarde, cartierele fiind lăsate la urmă, iar când ajung totuși, taie crengi și ramuri care cad peste mașini, trotuare, bănci pentru simplul motiv că nu este anunțată activitatea. Faceți un tur al orașului, vedeți cum arată locurile de joacă, pavilioanele de lemn pentru pensionari, curțile școlilor și grădinițelor, trotuarele și aleile. Veți avea dovada incompetenței manageriale și a lipsei calității în activitatea de întreținere a orașului. Terminați cu ședințele, proiectele fanteziste, promisiunile deșarte. Ne-am săturat!”
Bogdănel Gavra, consilier local: ”Băimărenii au dreptate când menționează scăderea calitativă a lucrărilor de întreținere din oraș, aspectele menționate fiind parte a realității pe care o trăim. Voi solicita comunicarea pe social media, în presă și audio-vizual a graficului de lucru, dar și al bugetului alocat pentru curățenia din cartiere, defalcat pe zone și voi propune să organizăm echipe de consilieri locali, care să verifice și constate situația din cartiere.”
Pentru ca aleșii locali să meargă în cartiere în primul rând trebuie să-și amintească faptul că au fost ALEȘI de băimăreni.
Și nu au fost ALEȘI de cetățeni ca să vegeteze, ci ca să supervizeze activitățile comunității băimărene. Mai mult, acești consilieri locali NU AU FOST ALEȘI doar să voteze la comandă toate inepțiile pardon, proiectele nearealizate sau realizate pe sume monstroase, ci ca să aibă grijă de bunul mers al lucrurilor în acest oraș bătut de intemperiile politice și administrative defectuoase aplicate de actualul Executiv.
Ideea consilierului Gavra este foarte bună. Consilierii locali ar trebui să ia la pas cartierele și să verifice situația din teren. Cel mai probabil dânsul, Bogdan Hodorogea și Horia Buhan o vor face, însă restul…mai greu…
Rușinică!
Foto: 15 martie 2023/arhiva, str. Petru Rares-DETALII, AICI-(FOTO)Mânuirea măturii în cartiere, COSTĂ! Tehnici rudimentare pentru curățenia în cartierele băimărene…