Belgia: Poliţia a reţinut 18 persoane în cadrul unei anchete privind traficul de droguri - Ziarul de Maramures

Belgia: Poliţia a reţinut 18 persoane în cadrul unei anchete privind traficul de droguri

Poliţia belgiană a reţinut 18 persoane în cadrul unei anchete privind o reţea de trafic de droguri, a anunţat marţi Parchetul din oraşul Liege (estul Belgiei), potrivit DPA și Agerpres.

Luni au fost efectuate 21 de percheziţii în mai multe municipalităţi, după doi ani de investigaţii.

În timpul percheziţiilor, au fost confiscate peste 800 de grame de cocaină, o plantaţie de canabis cu aproximativ 600 de plante, circa 100.000 de euro în bani lichizi şi în conturi bancare, 33 de automobile şi diverse bunuri de lux. Cinci persoane au fost plasate luni sub arest pentru trafic de droguri şi participare la o organizaţie infracţională. Mai mulţi suspecţi urmează să compară marţi în faţa judecătorului. Cei arestaţi sunt suspectaţi că au obţinut kilograme de cocaină în portul belgian Anvers şi în Olanda, potrivit unui comunicat al poliţiei belgiene.

În ultimii ani, Belgia a devenit unul din cele mai importante puncte de tranzit pentru droguri în Europa.

Aproape 110 tone de cocaină, un nou record, au fost confiscate de autorităţile belgiene în 2022 în portul Anvers, principala poartă de intrare în Europa pentru acest drog expediat din America Latină. Anul 2022 a fost primul în care s-a depăşit pragul de 100 tone, după ce în 2021 au fost confiscate 89,5 tone de cocaină.

În portul olandez Rotterdam, o altă placă turnantă a traficului pe continentul european, cantitatea de cocaină confiscată a scăzut de la circa 70 tone în 2021, la 52,2 tone anul trecut.

Panama, Columbia şi Ecuador sunt principalele trei ţări latinoamericane de unde este expediată cocaină spre Europa.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!