PNL PSD AUR PSD
Elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” au învățat să acorde primul ajutor și cum să interacționeze cu dispecerul de la 112 - Ziarul de Maramures

Elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” au învățat să acorde primul ajutor și cum să interacționeze cu dispecerul de la 112

Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare au avut astăzi, 4 aprilie, oportunitatea de a învăța să acorde primul ajutor de la voluntarii Serviciului Maltez Baia Mare.

PNL

Tinerii adolescenți au învățat să acorde primul ajutor și ce trebuie să spună dispecerului de la 112 atunci când sună și cer sprijin pentru ajutorarea unei persoane aflată în dificultate. Astfel de lecții, desfășurate în unitățile de învățământ din Maramureș, sunt bine primite nu doar de dascăli și elevi, ci și de părinți.

PSD

Anamaria A., părinte: ”Mă bucur că fiul meu a avut posibilitatea să participe la o astfel de lecție. Consider că nu are doar scop educațional, ci și practic. Este important să știm să acordăm primul ajutor și este important să știm ce trebuie să spunem atunci când sunăm la 112. Pe această cale, salut inițiativa diriginților care au ales în cadrul programei ”Școala Altfel”, să ofere această lecție deschisă elevilor. Mulțumesc voluntarilor Serviciului Maltez pentru participare, pentru cursul susținut în fața elevilor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Andrei A., elev, clasa a IX-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare: ”A fost o lecție de prim ajutor interesantă. Am învățat lucruri noi, spre exemplu cum trebuie să resuscitez o persoană care nu mai poate respira. Acum știu ce trebuie să fac dacă va fi necesar să sun și la 112. Mă bucur că am participat la un astfel de curs.

Marius Crăciun, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare: ”Un curs foarte bun pentru elevi. Este util și copiii iși arata interesul fața de ceea ce inseamnă primul ajutor în caz de urgență oriunde s-ar afla. Colaborăm cu Serviciul Maltez de mult timp și le mulțumim pentru că sunt alături de noi.

Considerăm că astfel de cursuri ar trebui susținute cel puțin lunar în toate unitățile de învățământ din țară. Elevii ar trebui să fie familiarizați cu acordarea primului ajutor pentru persoanele care se află în dificultate, indiferent că vorbim de o manevră de resuscitare sau de pansarea unei răni. Poate în viitor, cei de la Ministerul Educației se vor gândi la o variantă de implementare a acestor cursuri în școlile și liceele din România.

Foto: David Avram

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!