Diana Iluț, despre protestul de azi: Nu suntem cetățeni de rangul 2 și nu vrem să devenim turiști de rangul 2

Diana Iluț, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), -președinte regiunea NV-, spune despre protestul de astăzi, că nu se dorește altceva decât să se atragă atenția încă o data asupra situației în care se află industria ospitalității, în prezent.

Președintele regiunii NV a precizat că suntem singurul stat din Europa, care nu a acordat niciun ajutor agenților economici, care prestează servicii turistice și că se fac eforturi mari pentru respectarea angajamentelor față de colaboratori, față de clienți.

Diana Iluț, vicepreședintele ANAT România, -președinte regiunea NV-: ”După aproapre un an de la declanșarea pandemiei suntem probabil singurul stat din Europa care nu a acordat cu adevărat ajutoare acestui domeniu extrem de afectat. Ne-am săturat de promisiuni pentru că acestea au creat așteptări. Mai mult, bazându-ne pe aceste promisiuni din ultimul an, ale guvernanților, ne-am asumat anumite angajamente față de furnizori și față de clienți. Facem efrorturi pentru ca măcar noi să ne respectăm angajamentele. Avem mult trâmbițatele programe de ajutor, dar care, din păcate, nu sunt puse în practică decât într-o proporție foarte mică. Actuala guvernare ar trebui să se uite în curtea vecinilor deoarece toate țările din Europa și nu numai au ajutat. Au ajutat la timp! La noi merge totul invers și extrem de încet. Veșnic cu prezumția de vinovăție, veșnic agentul economic bănuit că e fraudator.”

Iluț a punctat faptul că există scăderi foarte mari de activitate, iar comparativ cu restul Europei, agențiile de turism din România sunt într-un mare dezavantaj competițional.

Diana Iluț: ”Acest sector va trăi, cu sau fără ajutorul guvernanților, dar clar vor fi mulți cu mari probleme financiare însă nu e firesc să fie condamnați pentru că activează în România si nu în altă țară. Nu suntem țara condamnaților! Avem scăderi foarte mari de activitate, dar zic că am reușit să ne adaptăm, reinventăm, să căutăm și să găsim soluții noi, dar față de competitorii noștri la nivel european și nu numai suntem în mare dezavantaj competitional. Și nu e firesc pentru că acest dezavantaj se va transfera asupra românilor călători, în general.

Diana Iluț: ”Nu suntem cetățeni de rangul 2 și nu vrem să devenim turiști de rangul 2. Vrem respect pentru turistul român și întreprinzătorul român din acest domeniu.”

Foto: Diana Iluț-FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!