DRUMUL SPRE EURO 2025 TRECE PRIN BAIA MARE! ROMÂNIA ÎNTÂLNEȘTE CEHIA ȘI SPERĂ LA O PRIMĂ VICTORIE! - Ziarul de Maramures

DRUMUL SPRE EURO 2025 TRECE PRIN BAIA MARE! ROMÂNIA ÎNTÂLNEȘTE CEHIA ȘI SPERĂ LA O PRIMĂ VICTORIE!

Astăzi începând cu ora 17.30, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, selecționata de handbal a României va întâlni Cehia, în play-off-ul Campionatului Mondial 2025. Baia Mare a fost orașul ales de către selecționerul George Burice și conducerea Federației Române de Handbal pentru acestă partidă din prima manșă a dublei cu Cehia.

Este o partidă extrem de importantă pentru selecționata României, cu atât mai mult cu cât returul se va desfășura duminică la Brno, relatează baiamaresport.ro.

Constatin Din (președinte FRH): ”Vreau să încep prin a mulțumi gazdelor noastre. Am început colaborarea mai strânsă între Consiliul Județean Maramureș și Federația Română de Handbal pentru a organiza mai multe copetiții aici pe plan local, pentru a promova handbalul, pentru a încerca să aducem împreună handbalul la un nivel pe care, știți foarte bine, România l-a avut, un nivel de top și, noi suntem convinși că prin implicare și muncă multă vom reuși să ajungem la performanțele pe care ni le dorim cu toții, inclusiv iubitorii handbalului. Mulțumesc echipei naționalei, staff-ului, au depus o muncă foarte bună, s-au pregătit foarte bine și vă promitem o dublă cu Cehia spectaculoasă și sperăm să reușim să ne bucurăm împreună. Sunt convins că avem o șansă pe care nu trebuie s-o ratăm. Trebuie să luprăm împreună, trebuie să muncim împreună, pentru a reuși să, să ne calificăm, să dăm un nou motiv de a aduce cât mai mulți copii la handbal prin această calificare. Este posibil și cred cu tărie în această calificare.”

George Buricea (selecționer România): ”Mă aștept ca la Baia Mare sala de sport să fie plină, că de asta am ales Baia Mare. Sunt plăcut surprins de interes. Este un meci foarte important pentru istoria noastră. Va fi un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. Este clar că avem șansa noastră. Va fi, cu siguranță un meci foarte spectaculos. Avem nevoie de susținerea Dvs., a publicului băimărean, de asta am ales să venim aici, un public fin cunoscător al acestui sport și avem nevoie de suportul Dvs din min. 1 până în min. 60, pentru că sunteți un element foarte important în ecuația acestei calificări.”

Dan Vasile (România): ”Baia Mare a fost alegerea bună pentru acest joc de calificare. Poarta poate fi decisivă, și nu numai într-o asemenea dublă. Tot timpul poarta este decisivă, nu degeaba se spune în handbal cî poarta este 50% dintr-o echipă și exact acolo se poate face o diferență majoră. Atmosfera la echipa națională este foarte bună mai ales de când s-a schimbat selecționerul, o schimbare vine cu un impuls anume. Sperăm ca la meciul de mâine să se vadă acest lucru.”

Potrivit ziarului online baiamaresport.ro Campionatul Mondial de Handbal din anul 2025 va avea loc în Croația, Danemarca și Norvegia, în perioada 14 ianuarie – 2 februarie. Europa are 11 locuri disponibile la turneul final, alături de țările gazdă a turneului, mai au asigurate locuri Franța, Germania, Suedia. În noul format la Campionatul Mondial vor participa 32 de echipe.

Articol semnat de Ioan R. Ster, jurnalist baiamaresport.ro

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!