La 72 de ani, înșelată cu 36.000 de euro. Băimăreanca a instalat pe telefon o aplicație care a lăsat-o fără bani - Ziarul de Maramures

Breaking News

La 72 de ani, înșelată cu 36.000 de euro. Băimăreanca a instalat pe telefon o aplicație care a lăsat-o fără bani

Poliția Maramureș: “Dosarul d-voastră a fost aprobat!” – mesaj ce a condus la pierderea a peste 36.000 de euro.

Ieri, 13 mai, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș s-a prezentat o femeie în vârstă de 72 de ani, din Baia Mare, victimă a infracțiunii de înșelăciune pe WhatsApp.

Localnic din Săcel cercetat penal pentru lipsa permisului de armă. 22 de cartușe și arma de vânătoare au fost ridicate de polițiști

Primele verificări efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au relevat faptul că, dorind să obțină un împrumut pentru a nu pierde dobânda depozitelor pe care le avea, ar fi conferit credibilitate mesajelor unei persoane despre care credea că o cunoaște, care și-a însușit calitatea de expert financiar. În schimb, în spatele acestor mesaje transmise pe WhatsApp, se afla o altă persoană, care ar fi determinat-o să instaleze pe telefonul mobil o aplicație de control la distanță. La scurt timp și-a dat seama că i-au fost desființate trei depozite, prejudiciul fiind de aproximativ 36.500 euro.

Ionel Bogdan nu și-a dorit să candideze pentru funcția de primar al Municipiului Baia Mare. Aceasta este realitatea!

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în mediul online. Internetul a fost inundat de oferte care promit câștiguri imediate și substanțiale, cu un efort minim. Multe dintre acestea au ca bază folosirea în mod nelegitim a imaginilor unor personalități cunoscute și a unor companii, prin care utilizatorii sunt induși în eroare.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale atrag din nou atenția asupra înșelăciunilor prin oferte de investiții:

• Nu dați curs anunțurilor referitoare la realizarea de investiții, achiziție de acțiuni, criptomonede, care sunt prezente pe rețelele de socializare!
• Nu dați curs instalării unor aplicații care oferă acces de la distanță unei terțe persoane la smartphone-ul personal!
• Nu instalați, la recomandarea unor terțe persoane, aplicații prin care se oferă posibilitatea realizării unor investiții de capital!
• Verificați veridicitatea datelor prezentate: de regulă, entitățile bancare din România și companiile consacrate nu postează anunțuri de investiții pe rețelele de socializare!
• Dacă aveți suspiciuni în privința acestor anunțuri, sesizați de îndată Poliția!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!