Două utilaje căutate de autoritățile din Franța, descoperite în Negrești Oaș și Certeze - Ziarul de Maramures

Două utilaje căutate de autoritățile din Franța, descoperite în Negrești Oaș și Certeze

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit și indisponibilizat două utilaje în valoare de aproximativ 150.000 de euro care figurează în bazele de date ca fiind căutate de autoritățile din Franța.

În data de 13 august 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș au declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate. Astfel, în jurul orei 11.30, polițiștii au identificat în trafic, pe DN 19, în localitatea Negrești Oaș un autoturism care transporta pe o platformă un utilaj – buldoexcavator – fără număr de înmatriculare. În urma unor verificări specifice, s-a constatat faptul că utilajul de pe platformă figurează în bazele de date cu alerta ,,Bun căutat pentru confiscare”, introdusă de către autoritățile din Franța, în data de 09.08.2024.

În continuarea cercetărilor, câteva ore mai târziu, frontieriștii au identificat în localitatea Certeze un alt utilaj – mini încărcător frontal – tot fără număr de înmatriculare, care la fel s-a constatat că figurează cu alertă data de Franța in aceeasi data, 9 august a.c.

Drept urmare, utilajele în valoare de aproximativ 150.000 de euro au fost transportate și indisponibilizate la sediul instituției până la finalul anchetei.

În cauză, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar în continuare verificările sunt efectuate, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!