A fost respinsă procedura de urgență care prevedea creșterea pensiilor militare de stat (BP CD) - Ziarul de Maramures

A fost respinsă procedura de urgență care prevedea creșterea pensiilor militare de stat (BP CD)

În Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost respinsă ieri, procedura de urgență pentru proiectul liberal care prevede creșterea pensiilor militare de stat, informează deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.

Demnitarul spune că proiectul PNL a fost blocat de PSD.

”De asemenea, pentru a amâna adoptarea acestui proiect care rezolvă o problemă importantă pentru pensionarii militari, PSD a recurs la tertipuri și la vechiul tovarăș Florin Iordache, care, din postura de președinte al Consiliului Legislativ, susține că nu Senatul ar fi prima camera sesizată, ci Camera Deputaților. Asta după ce în Senat proiectul parcursese mai multe etape din procesul de adoptare.
PSD a mimat la nivelul coaliției susținerea pentru acest proiect care prevede indexarea pensiilor militarilor, iar în Parlament a pus frână acestei legi. Orgoliul PSD afectează sute de mii de militari în rezervă, care nu pot beneficia curând de indexarea pensiilor prevăzută de proiectul PNL”, a precizat deputatul Călin Bota.

Conform proiectului liberal, pensiile militarilor se majorează în funcție de creșterea soldei pe care o primesc militarii activi.

”O astfel de măsură va asigura echitatea între pensionarii militari: nu vor mai fi diferențe la banii de pensie între pensionarii militari cu același grad, dar care s-au pensionat în momente diferite. PNL va depune toate eforturile ca această propunere să aibă voturile necesare pentru a deveni lege”, a punctat demnitarul.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!