Călin Bota, deputat: Minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate - Ziarul de Maramures

Breaking News

Călin Bota, deputat: Minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate

Minorii vor putea călători în străinătate neînsoţiți de o persoană fizică majoră dacă prezintă organelor poliției de frontieră o declaraţie autentificatăla notar.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatii Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Mă bucur că am reușit să adoptăm în această sesiune a Parlamentului proiectul de lege pe care l-am inițiat alături de colegii mei, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputatul Florin-Alexandru Alexe, prin care minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate la rude, pentru studii sau în scopuri medicale. Legea, care vine în sprijinul minorilor peste 16 ani și a familiilor acestora prevede că minorii vor putea călători în străinătate neînsoţiți de o persoană fizică majoră dacă prezintă organelor poliției de frontieră o declaraţie autentificată a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat minorul ori la care i s-a stabilit domiciliul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau acord notarial, după caz, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor. Prin acest proiect, care merge acum la promulgare, ne aliniem la practicile din alte țări europene și simplificăm liberă circulație a tinerilor din țara noastră.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!