ACTUALIZARE. Cătălin Cherecheș a fost externat astăzi la ora 10.00. 19 septembrie, proces la CA Cluj, ora 13.00

Externarea primarului Cătălin Cherecheș a fost făcută de specialist astăzi, 19 septembrie 2023, începând cu ora 10.00. Acesta a fost internat pe Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare cu data de 14 septembrie 2023.

ACTUALIZARE ora 13.54

Procesul a început la ora 13.00 cum a fost stabilit. Cătălin Cherecheș a depus o solicitare de recuzare iar completul s-a retras pentru dezbaterea solicitării. Se asteapta revenirea in sala a instantei. DETALII IN LINKUL ROSU

CLICK: ASTAZI: Cherecheș amendat de instanța CA Cluj cu 5.000 de lei. Cererea de recuzare a fost respinsă

ACTUALIZARE ora 12.44: Surse apropiate Ziarului de Maramures au precizat ca s-a modificat ora de pe fisa de externare, din ora 10.00 în ora 12.45.

Din informațiile primite, Cătălin Cherecheș a făcut un test de efort săptămâna trecută, iar rezultatul nu a ieșit perfect, acesta fiind fumător, a explicat una din surse. Ieri dimineață, edilul a fost dus la Radiologie pentru o altă examinare cardio respectiv, CK, CK MB. Rezultatul a fost bun. Alte două analize, au fost solicitate în această dimineață pentru care s-au finalizat rezultatele și care nu au nimic alarmant.

Important e faptul că, edilul se recuperează după angina instabilă, trecută în fișa de internare, declanșată joi dimineața (14 septembrie 2023), au precizat aceleași surse.

Astăzi la ora 13.00 are loc înfățișarea la Curtea de Apel Cluj. Ne întrebăm dacă primarul ar avea timpul fizic necesar să ajungă sau nu…la CA Cluj? Judecata cauzei se poate face și în lipsă, ne spun avocații contactati de redacția ziaruldemaramures.ro.

Procesul are ca și obiect al cauzei LUAREA DE MITĂ prevăzut la art.289 NCP. Vă reamintim faptul că, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani cu închisoare de către Tribunalul Cluj, sentință care a fost contestată de primarul municipiului Baia Mare. În luna aprilie 2024, intervine prescripția.

Importanța deciziei pentru Baia Mare

Decizia instanței clujene este importantă pentru municipiul Baia Mare având în vedere faptul că, Cherecheș Cătălin este primar în funcție (persoană publică). Dacă va fi achitat, viața politică și administrativă a orașului va continua ca și până acum. Însă dacă se va da o pedeapsă fie ea și cu suspendare, se va închide un capitol și se va deschide un nou capitol pentru municipiul reședință de județ. Mai exact, Baia Mare va avea un primar interimar, nu neapărat ”locotenetul” primarului. Cert e că, va fi interesant de urmărit cum vor proceda partidele politice și dacă vor ține cont de recomandările pe care Cătălin Cherecheș ar putea să le facă cu privire la numele celui care ar urma să-l înlocuiască la cârma orașului.

ACTUALIZARE. Cherecheș a fost la UPU în dimineața procesului de la CA Cluj, 14 septembrie

ACTUALIZARE ora 12.44

Surse apropiate Ziarului de Maramures au precizat ca s-a modificat ora de pe fisa de externare, din ora 10.00 în ora 12.45.

REVENIM PE ACEST SUBIECT

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!