Austria va trece din zona GALBENĂ în cea ROȘIE. Lista clasificării țărilor

Austria apare cu o incidență de 3.2/1000 de locuitori și va intra în zona roșie. Israel, Marea Britanie și SUA rămân la fel ca și în săptămâna curentă, respectiv în zona roșie. Lista clasificării țărilor intră în vigoare la data de 26 septembrie, ora 00.00.

Grecia, Franța, Belgia și Canada vor rămâne pentru încă o săptămână în zona galbenă. Țările care nu se regăsesc în cele două clasificări prezentate în tabelele de mai jos sunt în zona verde.

Ca și o noutate, conform HG 74 din 23 septembrie 2021

Art. 2 / 1.

”d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.”

”e)copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.”

Vă reamintim faptul că persoanele care vin în țara noastră din zona roșie sunt carantinate, iar cele care vin din zona galbenă, dacă prezintă un test negativ sau fac dovada că au trecut prin boală, scapă de măsura carantinării.

Lista clasificării țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a fost furnizată de CJSU Maramureș.

2 Comentarii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!