Cătălin Cherecheș, primar: Construim un loc de joacă incluziv, dedicat copiilor cu dizabilități, în Parcul Central din Baia Mare

Locul de joacă dedicat exclusiv copiilor și tinerilor cu dizabilități va fi finalizat cel târziu în septembrie 2021, spune primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta va fi amplasat în Parcul Central.

La ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare, proiectul inițiat de Cătălin Cherecheș a primit aviz favorabil din partea consilierilor.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”La nivelul Administrației Publice Locale a Municipiului Baia Mare continuăm să acordăm o atenție deosebită problemelor cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale. Pe parcursul anilor am venit cu mai multe proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru această categorie vulnerabilă. A venit acum momentul să mai adăugăm o investiție destinată cetățenilor speciali: un loc de joacă dedicat exclusiv copiilor și tinerilor cu dizabilități, care va fi finalizat cel târziu în septembrie 2021. Proiectul inițiat de mine a primit votul aleșilor locali la ultima ședință, în 21 iulie.”

Locul de joacă va dispune printre altele de un carusel, hintă integrativă, aparat fitness – staţie tragere, balansoar special, aparat fitness pentru umeri şi braţe și ansamblu de joacă, toate adaptate pentru a răspunde nevoilor specific, a precizat primarul Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș: ”Dorim astfel sa asigurăm copiilor cu dizabilități drepturi egale în abordarea spațiilor publice destinate relaxării și jocului, sens în care, în Parcul Central, pe o suprafață generoasă de aproape 500 de metri pătrați, locul de joacă va fi dotat cu echipamentele cele mai performante și utile pentru copiii care au alte abilități decât avem noi. Ne dorim ca în acest fel să aibă, într-un loc protejat, dar și într-un mediu frumos, posibilitatea să își petreacă timpul liber alături de părinți. Consider că este un lucru care ține de civilizație ca în oraș să avem astfel de facilități.”

În acest proiect s-au implicat și tinerii de la Rotaract Baia Mare, care vor dona echipamentele amintite mai sus.

Cătălin Cherecheș: ”În acest demers avem și sprijinul tinerilor inimoși de la Rotaract Baia Mare, care vor dona municipalității echipamentele destinate realizării acestui loc de joacă și unde, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, vor fi desfășurate zilnic activităţi specifice nevoilor acestei categorii speciale.”

Foto-Cătălin Cherecheș FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!