Cu teatrul în satele din Maramureș. „Experimentul” de Ion Băieșu, în zilele de 2,3,4 și 5 decembrie - Ziarul de Maramures

Cu teatrul în satele din Maramureș. „Experimentul” de Ion Băieșu, în zilele de 2,3,4 și 5 decembrie

Cultură’n Șură pornește într-un turneu teatral prin satele maramureșene. Locuitorii comunelor Fărcașa, Bogdan Vodă, Copalnic-Mănăștur și Moisei vor avea ocazia să participe gratuit la la reprezentațiile comediei „Experimentul” de Ion Băieșu ce vor fi susținute la căminele culturale în zilele de 2,3,4 și 5 decembrie.

Marin Grigore, Iulian Gliță și Florentina Năstase în „Experimentul”

Distribuția spectacolului este formată din actori importanți ai scenei românești: Marin Grigore (Teatrul Mic București, R.M.N, Las Fierbinți), Florentina Năstase (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, nominalizată pentru cea mai bună actriță la UNITER și GOPO) și Iulian Gliță (artist independent implicat în numeroase programe socio-culturale). Regia este semnată de Victor Olăhuț.

„Experimentul” este o comedie ce se adresează întregii familii. Bartolomeu Capră, un fost magistrat, își duce viața aparent liniștită în apartamentul său, până ce într-o noapte este vizitat de un hoț în căutarea prăzii. Intrusul va deveni prietenul pe care magistratul și l-a dorit întotdeauna, iar femeia de serviciu, „însărcinată cu curățenia” va trebui să facă tot ce-i stă în putință pentru a demasca hoțul.

PROGRAM SPECTACOLE
● Buzești, Comuna Fărcașa / sâmbătă, 2 decembrie, ora 19:00
● Bocicoel, Comuna Bogdan Vodă / duminică, 3 decembrie, ora 19:00
● Copalnic-Mănăștur / luni, 4 decembrie, ora 19:00
● Moisei / marți, 5 decembrie, ora 19:00

Reprezentațiile fac parte din proiectul „Teatru în comunități rurale din Maramureș” realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș. În cadrul proiectului vor fi susținute 20 de spectacole de teatru (10 pentru adulți și 10 pentru copii) și 10 ateliere de teatru destinate copiilor din fiecare comunitate. Pe lângă cele patru comune amintite, Cultură’n Șură va ajunge anul viitor și în Satulung, Cupșeni, Petrova, Săpânța, Desești și Cicârlău. Mulțumim primăriilor pentru implicare și susținere!

***DESPRE ASOCIAŢIA CULTURĂ’N ȘURĂ

Cultură’n Șură este o organizație non-profit al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele culturale dintre comunitățile rurale și cele urbane. Pentru atingerea acestui scop producem spectacole de teatru cu o echipă artistică formată din profesioniști, pe care le prezentăm apoi în mod gratuit în mijlocul comunităților rurale.

În cei zece ani de activitate, efortul echipei a fost recunoscut atât pentru plusvaloarea adusă de programele noastre culturale în comunitățile rurale, cât și pentru calitatea artistică a spectacolelor produse și prezentate, prin acordarea mai multor premii și distincții, dintre care amintim: Premiului Special British Council în cadrul Galei UNITER sau Premiul ,,Adresarea către publicul tânăr cu acces limitat la cultură” la Gala Premiilor Administrației Fondului Cultural Național.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!