Diana Iluț ajută o mama din Kiev să ajungă la fiica ei care este ghid turistic în Egipt. Diana Iluț a creat un culoar de transport terestru și aerian PRO BONO pentru familiile ucrainene

Diana Iluț, administratorul Agenției Sfara Tours, a creat un culoar de transport PRO BONO/gratuit pentru familiile ucrainene care doresc să ajungă la rudele lor care muncesc în turism, în Egipt.

Totul a pornit de la un ghid ucrainean care lucrează în Egipt și care a apelat ieri, 25 februarie, la Agenția Sfara Tours. Ghidul a solicitat sprijinul Dianei pentru a-i ajuta mama, care este din Kiev, să ajungă în Sharm El Sheikh. Doamna, de aproximativ 60 de ani, a pornit spre PTF Sighet cu trenul încă de ieri. Aceasta a fost așteptată la vamă și a fost preluată de un angajat al Agenției Sfara Tours, vorbitor de limbă ucraineană. Femeia a beneficiat de un duș și hrană caldă, iar în această noapte va călători spre Capitală, unde va fi din nou așteptată de unul din colegii Dianei Iluț. Va fi cazată și i se va face formalitățile de îmbarcare. Zborul charter spre Egipt este asigurat, tot gratuity, de partenerii Agenției Sfara Tours.

Diana Iluț, administrator Sfara Tours Baia Mare: ”Pornind de la acest caz, am decis să creez un culoar de transport pentru familiile ucrainene care doresc să ajungă la rudele lor din Egipt, care muncesc acolo în turism. Sunt foarte mulți ucrainenei care prestează astfel de servicii pe teritoriul Egiptean. Eu mă ocup de partea internă, iar partenerii mei de partea externă, la solicitarea Agenției Sfara Tours. Referitor la partea internă, colega mea, care este vorbitor de limbă ucraineană, preia persoanele din PTF Sighet. Acestea primesc o masa caldă, duș etc., transportul spre Capitală, cazarea, formalitățile de îmbarcare. Toate sunt PRO BONO din partea mea, a Agenției Sfara Tours. Referitor la partea externă, partenerii mei, tot PRO BONO, asigură zborul charter spre Egipt. Sunt și câteva condiții respectiv, ucrainenii trebuie să ajungă în PTF Sighet și să aibă rude care să-i poată găzdui și care să muncească în turism. Doamna pe care noi o ajutăm acum, va ajunge în Egipt, în Sharm El Sheikh, duminică 27 februarie. Pe parcursul zilei de ieri și azi am reușit să identificăm mai mulți ghizi care doresc să-și ducă familiile acolo, iar noi îi vom ajuta.”

Tot Diana Iluț a mai relatat faptul că așa cum a creat culoarul pentru Egipt se pot crea culoare de transport și pentru Turcia sau alte țări, dacă sunt solicitări în acest sens. Condiția este ca refugiații să ajungă în PTF Sighet și să aibă rude, care muncesc sau nu în turism, care să-i poată găzdui.

Și tot Diana Iluț pune la dispoziția unei familii ucrainene un aparatment.

Diana Iluț, administrator Sfara Tours Baia Mare: ”Noi am clasat de curând un apartament în regim hotelier și îl punem la dispoziția unei familii din țara vecină inclusiv cu masa în regim catering, tot PRO BONO”.

Ceea ce face Diana Iluț este o muncă de titan, demnă de admirat. Cu toții cunoaștem faptul că Diana s-a implicat activ, tot timpul, în viața comunității noastre și nu numai.

Dacă cunoașteți ucraineni care trebuie să ajungă în Egipt la rudele lor o puteți contacta cu toată încrederea. Datele de contact le găsiți pe pagina de Facebook a Agenției Sfara Tours.

Foto-ARHIVĂ

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!