Breaking News

DSVSA Maramureș: Trei porci grași au fost eutanasiați pentru că transportatorul nu a avut documente pentru animale

Deși Direcția Sanitară Veterinară (DSVSA) Maramureș a atenționat de nenumărate ori asupra pericolului la care se expun cei care comercializează/transportă porci fără a deține documentele ce atestă proveniența și sănătatea animalelor, există samsari care ignoră/eludează recomandările făcute.

Astfel, Direcția Sanitară Veterinară Maramureș a fost anunțată asupra identificării în trafic a unei autoutilitare ce transporta trei porci grași fără elemente de identificare (crotalie) și fără documente care atestă proprietatea și sănătatea acestora (document de mișcare și Certificat de sănătate).

În consecință, animalele au fost eutanasiate, iar transportatorul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei. În timpul acțiunii, inspectorii DSVSA Maramureș au fost spijiniti de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș precum și de Administrația publică a comunei Petrova.

Înainte de orice activitate comercială consultați Medicul veterinar de circumscripție sau reprezentanții D.S. V.S. A. Maramureș, recomandă Direcția Sanitară Veterinară.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!