EXCLUSIVITATE-Cirț a vândut prin SEAP ulei de transmisie la URBIS (2021). Valoarea facturii este de 10.691,27 lei. ANI a fost sesizată!

Revenim astăzi cu noi dovezi de incompatibilitate. Societatea consilierului local Mircea Cirț a făcut o vânzare de ulei de transmisie către SC URBIS SA, unde municipiul Baia Mare prin Consiliul Local Baia Mare are 97,06 % din acționariat. Vânzarea nu s-a făcut oricum, ci prin … SEAP, adică prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice.

Din nou spunem că firma alesului local nu ar fi trebuit să înlesnească această tranzacție care s-a făcut în acest an (2021-VEZI foto 1).

Trebuie să știți că societatea consilierului a fost cea care și-a ridicat oferta pe SEAP, de bunăvoie și nesilită de nimeni. Și cum la stat se contractează prețul cel mai mic, Mircea Cirț, în calitate de administrator (asociat) a câștigat vânzarea uleiului ZF ECOFLUID A LIFE, către Societatea URBIS SA.

De precizat ar fi faptul că societatea de transport public în comun poate să facă astfel de ”cumpărături” doar prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice. În cazul în care nu există nicio ofertă pe SEAP, societatea poate contracta produsul prin alte metode permise de lege. Pe de altă parte, factura emisă și înregistrată dovedește existența unui contract comercial în formă simplificată, deoarece factura reprezintă convenția părților, acordul lor. În acest caz, totul este cât se poate de clar. Uleiul lui Cirț a fost vândut prin ACHIZIȚIE PUBLICĂ.

În cadrul unui Live pe care l-am transmis ieri, 10 mai 2021, pe pagina de Facebook a ziarului, am precizat faptul că s-a făcut o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru Contractul de Închiriere Auto încheiat cu Clubul Sportiv Minaur. Ei bine, astăzi va fi o nouă sesizare, tot la ANI, pe acest caz.

Prin urmare, achiziția publică (foto 1-jos), factura emisă (foto 2-jos) și dovada plății (foto 3-jos) sunt ALTE DOVEZI INDUBITABILEfirma consilierului local Mircea Cirț a făcut O ”MICĂ” AFACERE cu SC URBIS SA.

Valoarea achiziției este de 8.984,29 de lei, iar cea a facturii este de 10.691,27 lei.

Aleșii locali trebuie să înțeleagă că nu pot avea afaceri de niciun tip cu instituțiile statului și aici facem referire la cele menționate de Legea 161/2003, Art. 90. Când spunem ”aleșii locali” ne referim la primar, consilierii locali, președintele Consiliului Județean și consilierii județeni, așa cum prevede Legea 215/2001 la Art. 25.

Iată ce spune Legea 163/2003:

”Art. 90
(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”

Foto sus-Mircea Cirț-Mircea Cirț Facebook

 

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!