Maramureș: Peste 20.000 de sancţiuni aplicate de poliţişti pentru abateri rutiere

În perioada ianuarie-septembrie 2021, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate peste 1.000 de acțiuni, pe raza întregului judeţ, informează Poliția Maramureș.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 388 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind întocmite dosare penale în cazul persoanelor bănuite de comiterea faptelor și sunt continuate cercetările pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Potrivit sursei citate, în cadrul activităţilor desfăşurate în primele nouă luni ale anului în curs au fost reținute 3.755 de permise de conducere, din care 1.851 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, au fost retrase 100 de plăcuțe de înmatriculare și 678 de certificate de înmatriculare. Din totalul de 20.471 de sancţiuni contravenţionale aplicate în perioada ianuarie-septembrie 2021 pentru neregulile constatate, ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 19.995 au fost aplicate conducătorilor auto.

Acţiunile poliţiştilor maramureşeni pentru siguranţa cetăţenilor continuă.

În acest sens, Poliția Maramureș recomandă şoferilor să fie precauţi, să nu depăşească viteza legală, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu consume alcool înainte de a urca la volan! Iar cei care nu deţin permis de conducere să nu conducă pe drumurile publice.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!