Breaking News

În acest weekend: Târgul ”Bun de Maramureș”-”Dorul pâinii de acasă” la Muzeul Satului din Baia Mare

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vă invită la a VIII-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria și care se va desfășura la Muzeul Satului din Baia Mare.

Anul acesta, echipa Consiliului Județean Maramureș a gândit o serie de activități tradiționale, potrivite pentru perioada de post în care ne aflăm, care vor fi derulate în cadrul târgului ”Bun de Maramureș de Sfântă Mărie”. Acestea sunt dedicate în special diasporei maramureșene, care în luna august se întoarce pe meleagurile natale.

Pe lângă promovarea meșterilor populari și a producătorilor tradiționali, evenimentul vă propune următoarele activități dedicate lunii diasporei:

– ❞𝐃𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩â𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐬ă❞– atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități;
– ❞𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢 𝐫𝐞𝐮𝐧𝐢𝐭𝐞 – 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐫𝐢❞ – vizitatorii vor găsi în ”Satul de pe deal” un colțișor foto amenajat în stil tradițional maramureșean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;
– ❞𝐃𝐞 𝐒𝐟â𝐧𝐭𝐚̆ 𝐌ă𝐫𝐢𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐞❞ – concert de pricesne susținut de ansambluri folclorice din județul Maramureș.

Târgul se va desfășura în perioada 13 – 14 august 2022, între orele 12:00 și 20:00. Accesul publicului la târg se face pe bază de bilet, iar prețul acestuia este de 5 lei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!