Info trafic: Carosabil cu zăpadă frământată în Pasul Gutâi, Pasul Prislop și Dealul Huta-Certeze

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Excepție face DN 18, în Pasul Gutâi, între km 19 și km 35, unde se găsește pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm, a transmis în această dimineață Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. 

Aceeași situație se înregistrează și pe DN 19, Dealul Huta-Certeze, între km 195 și km 220, unde carosabilul este acoperit de zăpadă frământată de până la 1 cm. Și pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 si km 180, există zăpadă frământată de până la 1 cm.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 31 utilaje și au răspândit 254 tone material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 19, DN 17C și DN 18B.

Cerul este acoperit, ninge slab în Pasul Gutâi, plouă în zonele joase. Vizibilitatea în trafic este bună.

Meteo

Vântul prezintă intensificări temporare de până la 30 km/h în zona înaltă de munte. Vremea se încălzește fatață de ziua precedentă. Cerul va fi înnorat și va ploua în timpul zilei. La munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte și pe creste unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime între 0 si 2 grade C.

Cel mai rece a fost, în această dimineață și noaptea trecută, la stația meteo Iezer -4 grade, -1 grad C la Ocna Șugatag, Cavnic și Târgu Lăpuș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!