Inspectorii ITM Maramureș au verificat contractele de muncă ale angajaților din mediul privat

În perioada 10-16 martie 2022 la nivel național s-a desfășurat o campanie de control privind verificarea modului în care au fost respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății lucrătorilor, precum și verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto, transmite ITM Maramureș.

În acest sens, în intervalul amintit Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș a controlat agenții economici de pe raza județului Maramureș, care desfășurau această activitate.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă au fost controlați un număr de 25 de agenți economici, fiind constatate un număr de 74 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale, respectiv 12 avertismente și 6 amenzi în valoare de 15.500 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați un număr de 25 de agenți economici, fiind constatate 25 de deficiențe pentru care au fost dispuse masuri de remediere. Au fost aplicate un număr de 25 de sancțiuni, respectiv 16 avertismente și 9 amenzi contravenționale în valoare de 58.000 lei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!