Primarul Cătălin Cherecheș văzut prin ochii mei. Analiza unei opinii profesionale și personale

O mare parte din cititorii mei știu că o perioadă de timp am lucrat la unul din site-urile băimărene. După alegerile locale din 2020 am fost pusă pe liber, din varii motive. Oricum, în acea zi, în jurul orei 16.00, m-a sunat primarul Cătălin Cherecheș care mi-a făcut o ofertă pentru a înlesni comunicarea instituției în relația cu presa. Am acceptat și astfel am intrat în viața administrației publice locale și a lui, profesional vorbind.

Primul contact cu primarul Cătălin Cherecheș în calitate de angajat contractual al Primăriei Municipiului Baia Mare mi-a trezit interesul deoarece noua ipostază în care mă aflam îmi oferea șansa de-al cunoaște mai bine, pe omul Cătălin Cherecheș, pe primarul Cătălin Cherecheș. Astfel, i-am urmărit activitatea îndeaproape și pot să vă spun că, contrar celor vehiculate în presă sau în diverse medii sociale, prea puține lucruri erau adevărate.

Am văzut un primar care duce o muncă susținută până seara târziu. Am văzut un primar meticulous, foarte atent la detalii, sever atunci când situația a cerut-o și extrem de indulgent și înțelegător atunci când trebuia să vină în sprijinul unui om, oricare ar fi fost el. Ferm și hotărât în deciziile sale, inteligent, abil, foarte diplomat, cu mult bun simț, un lider și nu un oarecare șef, un primar cum spunem noi, cu prestanță.

Cătălin Cherecheș este criticul său numărul unu, tinde spre mai bine, spre perfecțiune și nu-și dorește altceva decât ca orașul, pe care-l gospodărește, să crească, să se dezvolte. Chiar și așa, trebuie să știți că nu este omul perfect însă este un excepțional lider. Dacă e să judecăm la rece…Cine e perfect? Nimeni! Ca om pot să vă spun că, îi plac foarte mult castanele și șoricii. Zâmbește des, este amuzant, își iubește animalul de companie, pe Amos, dar și copiii. Știe să fie un bun prieten de nădejde și este dedicat în relațiile sale de amiciție. Cel puțin pentru mine așa a fost și încă mai este.

Relația noastră profesioanlă s-a bazat pe respect și corectitudine. Am lucrat ușor și cu sprijinul său am reușit să furnizez colegilor din presă informațiile solicitate în scopul unei bune informări a opiniei publice. Împreună am organizat acțiuni, am elaborat comunicate de presă, am ajutat oameni, am reușit, la propriu, să facem lucruri frumoase pentru comunitatea în care trăim. Rezultatele s-au văzut.

De ce am plecat? Simplu! În ianuarie 1999 a fost pentru prima data când am intrat într-o redacție de știri. A fost dragoste la prima vedere. Eram 25 de candidați pe două posturi cu o perioadă de probă de o lună. Am rămas eu și Radu Țolaș. De atunci și până anul trecut în toamnă, nu mi-am abandonat niciodată meseria. Cu susținerea prietenilor mei am deschis acest site prin intermediul căruia voi prezenta evenimentele așa cum se produc ele. Așa am făcut dintotdeauna pentru că știu să mă detașez și să nu confund profesia cu opiniile personale, însă acest material este unul atipic. Poate fi catalogat ca și o mărturisire.

Am acceptat oferta primarului din dorința de a începe alături de el proiecte noi prin care să informăm corect cetățenii deoarece am considerat că așa este firesc, ca băimărenii să știe adevărul despre ceea ce se întâmplă în orașul în care trăiesc. Lucrâd cu Cătălin Cherecheș am constatat că unele lucruri care ajung în atenția voastră fie sunt trunchiate și nu reflectă astfel informația corectă, fie nu sunt reale într-un procent extrem de mare. Muncind în instituție am avut oportunitatea să le verific și astfel am descoperit că omul și primarul Cătălin Cherecheș este judecat greșit din multe privințe.

Dacă ați observat, în campania de la locale din 2020, toți contracandidații săi l-au atacat din toate părțile, iar el nu a ripostat. A avut o campanie ghidată de bunul simț. Îl caracterizează modestia. Sunt foarte multe proiecte inițiate de el, care sunt în curs de finanțare sau care sunt deja puse în aplicare despre care nu prea vorbește, nu le prezintă pentru a nu fi interpretat greșit. Însă eu am scris despre o parte din ele și le voi relua în momentul în care vor reîncepe comisiile și ședințele Consiliului Local Baia Mare.

Cătălin Cherecheș a fost și încă este alegerea mea și sper să fie și a voastră, în continuare. Mie, personal și profesional, nu mi-a greșit cu nimic. Pentru că sunt o persoană integră consider că am abilitățile necesare pentru a-mi forma propria opinie, fără influențe. Sper să fiți integri, în judecata voastră și voi, cititorii mei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!