Primarul Vasile Moldovan a amendat cu 10.000 de lei flashmobul la care au dansat elevii sigheteni de Ziua Europei

Moldovan s-a transformat în...agent constatator

Primarul Vasile Moldovan (PSD) s-a transformat în ”agent constatator” și a amendat viceprimarul liberal pentru organizarea unui flashmob la care au participat aproximativ 40 de elevi de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” și Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, ambele din municipiul de peste deal.

Elevii au dansat pe un pasaj pietonal din oraș, în afara cursurilor școlare, celebrând astfel Ziua Europei-9 MAI. Mai mult, aceștia recent au făcut o vizită la Parlamentul European.

Surse apropiate au relatat pentru ziaruldemaramures.ro faptul că, Poliția Locală din Sighetu Marmației ar fi refuzat să emită sancțiunea având în vedere că aceasta a avut caracter cultural-artistic. În consecință, sancțiunea contravențională a fost emisă fix de primar, care s-a transformat în…agent constatator. Contravenția a fost stabilită la 10.000 de lei, adică, maximum!

Moldovan motivează sancțiunea aplicată astfel: ”A organizat și desfășurat pe o stradă publică, o adunare publică cu manifestare, care nu a fost declarată prealabil și pentru care nu s-a solicitat un aviz sau vreo aprobare din partea autorităților publice, fiind încălcate prevederile și obligațiile Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. (FOTO JOS)

Articolul 3 din Legea 60/1991 spune că: „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase (…)”.

Este rușinos faptul că, în sfântul an 2023, la nivelul județului Maramureș s-a creat un astfel de caz, fiind implicați elevi, mai cu seamă că, la deschiderea manifestării stradale cultural-artistice, unul dintre adolescenți a cântat la vioară ”Odă bucuriei”.

Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul Municipiului Sighetu Marmației, precizare pe pagina de Facebook: ”Manifestarea artistică a tinerilor dedicată Zilei de 9 Mai a fost sancționată de însuși primarul PSD Vasile Moldovan devenit și agent constatator cu AMENDĂ în cuantum de 10.000 lei. Mi-a fost înmânat Procesul-Verbal de contravenție, prin care primarul tuturor sighetenilor, Vasile Moldovan, apreciază în calitate de agent constatator că am săvârșit o contravenției, marcând ziua Europei împreună cu un grup de tineri din oraș, implicați în multe activități de voluntariat printr-un flashmob pe Aleea Pietonală din Sighet, fără aprobarea domniei sale deținătorul puterii absolute în oraș. (…) Așa înțelege domnia sa, să sprijine manifestările cultural-artistice ale tinerilor și sa acorde respect unei zile de importanță națională și europeană.

Nu este prima dată când primarul Moldovan crează situații ciudate. Acesta, în urmă cu ceva timp, a vrut să dizolve Consiliul Local ales de sigheteni. Evident că a pierdut procesele, iar cheltuielile de judecată au fost plătite din…banii cetățenilor. Apoi, nu mergem mai departe de luna trecută când același primar a lăsat sighetenii fără proiectul ”Rabla locală”-detalii aici, proiect de hotărâre care nu a intrat pe ordinea de zi a ședinței de CL.

ACTUALIZARE 18 mai 2023, ora 09.23

***Ideea organizării flashmobului a venit de la elevi, în momentul în care aceștia au revenit în țară după vizita la Parlamentul Europei unde au fost invitați de Rareș Bogdan. Viceprimarul Daniela-Onița Ivașcu i-a însoțit. Organizarea flashmobului a venit ca o recunoștință pentru vizita făcută la Parlamentul European.

Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul Municipiului Sighetu Marmației: ”Ideea copiilor am considerat-o ca fiind una inedită și bună. Astfel că, am decis să-i sprijin în organizarea acestui flashmob dedicat Zilei Europei. Din punctul meu de vedere evenimentul a fost unul reușit. Pe această cale îi felicit pe copiii care s-au implicat în realizarea momentelor cultural-artistice. Nu este ușor să dansezi în sincron. Au muncit mult pentru a oferi orașului Sighetu Marmației un astfel de moment. Voi sprijini în continuare activitățile tinerilor noștri. M-am simțit minunat alături de ei. Am învățat lucruri noi.

ACTUALIZARE 18 mai 2023, ora 09.41

Specialiștii în manifestări publice si circulatie au precizat pentru ziaruldemaramures.ro că evenimentul la care au dansat elevii nu necesita aviz/aprobare din partea celor două comisii/Primăria Sighetu Marmației.

Foto: Document-Daniela Onița-Ivașcu FACEBOOK

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!