Comisia Europeană solicită din nou Consiliului European să permită aderarea României și Bulgariei la Schengen - Ziarul de Maramures

Comisia Europeană solicită din nou Consiliului European să permită aderarea României și Bulgariei la Schengen

Comisia Europeană solicită din nou Consiliului European să permită aderarea României și Bulgariei la Schengen, a transmis informația astăzi, 18 mai, deputatul Gabriel-Valer Zetea, președinte PSD Maramureș.

”Pentru PSD, aderarea României la Schengen a fost și va rămâne un OBIECTIV STRATEGIC de importanță vitală. Preluarea conducerii guvernului României de către președintele PSD, Marcel Ciolacu va aduce și mai multă determinare, implicare și acțiune, astfel încât să România să primească ceea ce i se cuvine de drept, dat fiind obligațiile privind securitatea graniței europene pe care le-a asumat și pe care le-a îndeplinit în totalitate. Este deja lucru bine știut că urmare a acțiunii politice externe a PSD, întreaga familia politică social-democrată a UE susține fără rezerve aderarea României la Schengen. Următorul Consiliu Schengen se va desfășura în 8 iunie. Românii merită RESPECT”, a punctat demnitarul social-democrat.

Pe de altă parte, Zetea a venit și cu câteva precizări legate de rotativa premierilor și consultările care au loc, în acest zile, între PNL și PSD.

”Pe parcursul ultimelor luni, din tabăra PNL s-au lansat zvonuri că rotativa nu va avea loc sau va fi mult mai târziu, în toamnă. Mereu am arătat că între cele trei partide aflate la guvernare există un protocol și acesta va fi respectat. Au rămas mai puțin de două săptămâni până la rocada premierilor, iar un alt aspect pe care l-am subliniat a fost acela că indiferent de negocierile care vor avea loc, viitorul premier, Marcel Ciolacu a declarat că în guvernul pe care îl va conduce nu vor exista persoane care au probleme de integritate sau asupra cărora planează orice fel de suspiciuni. Și sunt convins că vom vedea un guvern mai suplu, format din miniștri care să nu fie în vizorul opiniei publice cu probleme personale sau profesionale”, a conchis deputatul Gabriel-Valer Zetea.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!