Ionel Bogdan: Palatul Administrativ este în proprietatea județului Maramureș - Ziarul de Maramures

Ionel Bogdan: Palatul Administrativ este în proprietatea județului Maramureș

Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, 17 mai 2023, Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii Palatului Administrativ din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ.

Prin soluționarea situației juridice a clădirii se crează și oportunitatea de accesare a fondurilor europene pentru finanțarea proiectului de reabilitare integrală a imobilului, în valoare de 23 de milioane de euro. Cererea de finanțare va fi depusă în luna iunie 2023, prin Programul Operațional Regional, iar lucrările de reabilitare vor începe din această toamnă. Durata estimată de execuție a proiectului este de 24 de luni de la începerea lucrărilor, transmite administrația județeană.

“Mulțumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, pentru susținerea acestui demers și pentru sprijinul pe care îl oferă județului Maramureș. Mulțumesc arhitectului-șef din cadrul Consiliului Județean Maramureș, George Lazăr, și colegilor care s-au implicat în soluționarea situației juridice a Palatului Administrativ din Baia Mare”, a transmis Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!