Proiect Educațional derulat la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare. Proiectul se adresează elevilor din clasele XI-XII - Ziarul de Maramures

Proiect Educațional derulat la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare. Proiectul se adresează elevilor din clasele XI-XII

Adolescenții învață cum să acorde primul ajutor

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș derulează în premieră Proiectul de Parteneriat Educațional cu temele: “Învățăm să salvăm vieți!” si ”Plantele medicinale-izvor de sănătate”.

Proiectul este dedicat Zilei Mondiale a Sănătății, zi celebrată în data de 7 aprilie, și se derulează pe parcursul lunii curente.

Proiectul de Parteneriat Educațional se va desfășura și în anii școlari următori respectiv 2024/2025 și 2025/2026. Acesta se adresează elevilor claselor a XI-a și a XII-a, care frecventează cursurile unităților școlare din județul Maramureș.

Obiectivul urmărit este acela de conștientizare a importanței unei vieți echilibrate și sănătoase, cunoașterea măsurilor de prim ajutor, stabilirea alternativelor sănătoase în combaterea bolilor, corelația dintre prevenție și tratament, pe baza utilizării extractelor din plantele medicinale și identificarea diferitelor produse naturiste și însușirea deprinderilor practice de realizare a acestora în folosul sănătății.

Elevii din ani terminali și cadrele didactice în prezența profesorilor de la Școala Postliceală ”Carol Davila” din Baia Mare, în grupe de câte 20, vor asista și vor învăța resuscitarea cardiopulmonară (RCR) precoce și vor avea discuții și dezbateri despre proprietățile si indicațiile terapeutice ale plantelor medicinale.

*** Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” Baia Mare a fost fondată în anul 1992 având o vastă tradiţie, în pregătirea asistenţilor medicali cu diferite specializări. Începând cu anul şcolar 2006 şcoala este acreditată în baza Ord M.E.C. nr. 5651/14.11.2006 pentru două specializări, fiind printre primele 3 școli acreditate din țară, toate având aceași dată de emitere a documentului. Şcoala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare oferă instruire şi pregătire profesională în domeniul învăţământului preuniversitar sanitar pentru asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie. Şcoala cuprinde un singur nivel de învăţământ / nivel de calificare: Nivel 5 postliceal.

Existenţa Şcolilor Postliceale Sanitare este deosebit de importantă în județul Maramureș având în vedere faptul că personalul didactic de aici educă şi formează viitorii asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie, care au un rol esenţial în ceea ce priveşte îngrijirea pacienţilor, prevenirea îmbolnăvirilor, promovarea şi păstrarea sănătăţii.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!