Recomandările jandarmilor montani

Jandarmii montani maramureșeni sunt la datorie și în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, pregătiți să execute misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiunile montane şi pe traseele turistice, precum și să acționeze pentru căutarea şi salvarea persoanelor care se află în pericol în zona de responsabilitate.

Având în vedere faptul că în perioada următoare unele persoane se vor afla pe traseele turistice montane, în scopul evitării unor accidente nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă, jandarmii montani transmit iubitorilor de drumeții următoarele recomandări:

1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;
4. Folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateți de la traseu;
5. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, puteți solicita ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:
– datele de identificare ale persoanei care anunţă;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– când s-a produs accidentul.

Jandarmii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!