Știu că nu mai puteți RESPIRA…Astăzi, MĂ PLIMB! De-ar ști Brătianu ce urmași are s-ar răsuci în mormânt! Doctrina politică a lui I.C. Brătianu aruncată în lada de gunoi a istoriei

Astăzi mă plimb pe trotuarele municipiului Baia Mare pentru noi, toți! Mă plimb pentru o cauză nobilă. Pentru RESPECTAREA Constituției României și a legilor după care ar trebui guvernată această țară. Mă plimb pentru DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILE noastre! Și fac acest lucru pentru că sunt încălcate și suntem pe punctul de a le pierde.

Și simt că le vom pierde deoarece suntem inerți. Nu mai simțim acel patriotism care ne-a legat și unit unii de ceilalți la Revoluția din 1989. Oare ce s-a întâmplat cu noi? Nu ne mai iubim țara? Nu ne mai iubim patria? când România noastră e atât de frumoasă și râvnită de străini pentru că e al naibii de avută începând cu formele de relief, bogățiile naturale și până la locuitorii ei, neaoși și primitori… Ce s-a întâmplat cu noi, maramureșenii? Nu ne mai putem trezi din somnul în care stăm de atâția ani? Unde sunt simțirile noastre patriotice? Unde e dragostea de neam și țară? Cum rămâne cu viitorul copiilor noștri?

Îmi doresc să îmbătrânesc frumos, să-mi fie aproape fiii și nepoții. Dar cum să se întâmple acest lucru când ei se gândesc să plece? Oricât de mare ar fi această dragoste, când vezi ce se petrece știu că apare senzația unui gust amar, a unui dezgust profund, o strângere de inimă care doare al naibii de tare, o revoltă interioară sugrumată…Și poți să-i condamini că vor să treacă granițele țărișoarei noastre?

Ce se întâmplă cu noi, oameni buni? De ce nu poate fi bine și pentru noi? Am ales prost? Din nou?

Ieri, în cadrul Live-ului transmis pe pagina de Facebook a ziarului, Florin Hossu, șeful CARTEL Alfa Maramureș a făcut o remarcă: ”De-ar ști Brătianu ce urmași are s-ar răsuci în mormânt!”. Și pe bună dreptate…Doctrina politică a lui I.C. Brătianu a ajuns să fie aruncată în lada de gunoi a istoriei…

Ați uitat că ne tragem din DACIA NOASTRĂ LIBERĂ? Ați uitat că știm să ne ridicăm atunci când suntem la pământ? Faceți un efort de memorie și vă amintiți că dacă ne ridicăm putem muta munții din loc și îi putem rearanja așa cum ne dorim noi, ca să fie bine, pentru noi, pentru copiii noștri, pentru țara noastră.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie mi se umple pieptul de mândrie când văd Maramureșul cât e de fain. Când văd Brașovul cum lucește între Carpați. Când văd Marea Neagră cât e de întinsă și bogată… Cum să plece copiii de lângă noi? Cum să ne gândim să plecăm noi?

De ce să plecăm, noi? De ce să nu plece ei? Cu ce am greșit ca noi să fim cei care pleacă? Nu se descurcă? Următorii!

Nu s-a născut nimeni învățat, e drept! Dar când vezi că nu poți duce, te retragi și te retragi că aici e vorba de popor, nu de-o firmă oarecare. E vorba de popor. Și când e vorba de popor, politicientii trimiși de noi în Capitală, trebuie să fie conștienți că noi suntem poporul și ei trebuie să exprime vrerea noastră. Că de asta i-am trimis acolo…

Știu că e greu și mai știu că am ajuns la un nivel de saturație uriaș…

Sunt profund dezamăgită de votul exprimat în Senatul României, de senatorii PNL Maramureș, USR PLUS Maramureș, PSD Maramureș în ceea ce privește proiectele de lege care introduc obligativitatea certificatului verde… Alooooo!! Noi v-am trimis acolo și tot noi o să vă ajutăm să nu mai ajungeți niciodată, acolo! Ne-ați trădat! Ați pus mai presus de orice comenzile politice! Dar ați uitat că noi, suntem mai puternici ca voi! Vă amintiți totuși o dată la 4 ani, mai pe șleau o dată la 4 ani vă folosiți de noi...Rușine să vă fie! Câți dintre voi aveți curajul să vă plimbați cu mine astăzi? Câți dintre voi ar avea tupeul să vină în Piața Revoluției și să ne spună de ce au încurajat astfel DISCRIMINAREA, împărțirea populației? Cum v-ați dat girul, cu bună știință, ca să se încalce toată legislația națională și internațională? Cum ați putut face un astfel de lucru? Nu vă este rușine pentru că nu știți ce înseamnă rușinea. Nu aveți o conștiință, nu aveți patria în suflet și nici pe noi!

Ne așteaptă vremuri grele. Poate acum nu realizați, însă vor fi al naibii de grele. Cu majorări uriașe la utilități, cu prețuri crescute la raft și cu un salariu minim pe economie pe care actuala guvernare vrea să-l crească cu 200 de lei. Cu teste plătite din buzunarul nostru. Cu oameni care-și vor pierde locurile de muncă etc…Dar nu ne lăsăm pentru că suntem puternici și ne ridicăm pentru a putea merge înainte ca nație, ca popor!

Cât de ingrați sunteți, voi, politicienii, adevărați cerșetori cu ștaif, care stați zi de zi cu mâna întinsă la porțile UE în timp ce ei râvnesc la bogățiile patriei noastre apărate de străbuni cu sângele lor, lăsate moștenire poporului român…

Pentru toate acestea MĂ PLIMB, eu, AZI!

Baia Mare, Piața Revoluției, ora 18.00.

Astăzi v-am scris cu sufletul…Știu că nu mai puteți respira!

***

I.C. Brătianu a fost un om politic român, care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. A deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

4 Comentarii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!