Toți elevii vor merge fizic la școală! Condiția, incidența să fie mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori

În localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori toți copiii vor merge la școală și grădiniță. În localitățile în care este depășită incidența menționată se va putea frecventa școala până în momentul în care se va instaura măsura carantinei. Cele două scenarii au fost comunicate astăzi, 2 septembrie de CNSU București.

În localitățile în care se va dispune măsura carantinei, elevii vor urma cursurile în online cu excepția celor din învățământul special.

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care să fie stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, precizează CJSU Maramureș.

Scenariile sunt următoarele:

a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!