VIDEO-”I-am spus lui Mircea Cirț, cine sunt! E o chestie născocită cu HC Minaur”-DECLARAȚIE INCENDIARĂ-Făcătura, nu e FĂCĂTURĂ! Șefa de la MINAUR clarifică situația

Directorul de la Minaur, Raluca Mureșan a venit cu clarificări referitoare la afirmațiile făcute ieri de Mircea Cirț, consilier local, în spațiul public. Mureșan a declarat că alesul a știut de intenția Clubului Sportiv încă din 29 aprilie 2021, contrar celor declarate de ales (VEZI FOTO 1-2 jos). Codul Fiscal al echipei MINAUR se află înregistrat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Care făcătură? Informația corectă deranjează!

Raluca Mureșan, dir. CS Minaur: ”I-am spus cine sunt! I-am spus că sunt de la Clubul Sportiv Minaur, care este Clubul Primăriei și al Consiliului Local…”

Raluca Mureșan: ”De ce există Codul Fiscal corect pe factură? Factura am primit-o de la angajata lui pe WhatsApp. Factura atașată acelui contract are Codul nostru Fiscal corect. E o poveste născocită cu HC Minaur. Dar de ce scrie CS Minaur pe factură și contract dacă eu i-am zis că e HC Minaur, ca să fac o chestie rău intenționată?”

DECLARAȚIA Ralucăi Mureșan o puteți asculta integral, ÎN FORMĂ NEPRELUCRATĂ, în VIDEOUL de mai sus.

În urma materialului de presă publicat de site-ul nostru în cursul zilei de ieri, Mircea Cirț, consilier local, a venit cu câteva precizări referitoare la Contractul de Închiriere Auto pe care firma sa l-a încheiat cu CS Minaur. Precizările le-a făcut în cadrul unui live realizat pe Facebook. Acesta a pus sub semnul îndoielii Codul Fiscal al Clubului Sportiv Minaur inducând în eroare privitorii. Mai mult acesta a afirmat că nu a știut de acest contract și că a aflat de el doar ieri dimineață (n.r.-9 mai 2021) după publicarea articolului-EXCLUSIVITATE: Mircea Cirț, incompatibil cu funcția de consilier local. Liberalul a încălcat Legea 163/2001 pentru suma modică de 2.344 de lei-. Alesul local a punctat public că totul este o FĂCĂTURĂ.

Ei bine astăzi vom dovedi că cele afirmate de alesul local nu sunt adevărate. Nu vom face analiza întregului live, ci a esenței.

Mircea Cirț a știut încă din 29 aprilie de intențiile Clubului Minaur (VEZI FOTO 3, jos) deoarece a fost contactat telefonic de Raluca Mureșan, directorul instituției sportive pentru încheierea unui parteneriat. Aceasta i-a spus că reprezintă Clubul Minaur aflat în subordinea Primăriei Baia Mare și a Consiliului Local Baia Mare. În urma unei corespondențe electronice Clubul Minaur a primit un ultim răspuns în care i s-a cerut 400 E plus TVA pentru închirierea unui autovehicul.

Pe de altă parte, faptul că Mircea Cirț, în spațiul public, a pus sub semnul îndoielii CODUL FISCAL al Clubului Minaur e de noaptea minții. Un consilier local ridică semne de întrebare asupra unui Club Sportiv prestigios, recunoscut internațional, pentru a justifica ”fapta”… Unde e onoarea? Acesta a afirmat că acest COD FISCAL ar fi fost verificat de angajații săi și că … NU EXISTĂ pe lista firmelor. La o simplă căutare pe internet, Google ne-a arătat că Clubul Minaur este înscris inclusiv pe SEAP, adică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Deci, despre ce FĂCĂTURĂ vorbiți, domnule Cirț?

Tot consilierul local a punctat faptul că ar fi fost anulat contractul și restituiți banii. Contactată telefonic, Raluca Mureșan a declarat pentru Ziarul de Maramureș faptul că nimeni de la firma consilierului local nu a anunțat-o de această anulare. Cât despre restituirea banilor, directorul de la Minaur a precizat că fiind o zi de sâmbătă se îndoiește că suma încasată de societatea consilierului administrator să fi fost restituită așa cum a afirmat Cirț în acel live. Mai mult, în cursul serii de ieri, mașina închiriată se afla în parcarea din fața Sălii ”Lascăr Pană” din Baia Mare (VIDEO-JOS).

Raluca Mureșan: ”E datoria lui sa cunoască legile care îl privesc pe el și funcția pe care și-a dorit-o.”

Raluca Mureșan a fost întrebată de reporterul Ziarul de Maramureș despre acestă FĂCĂTURĂ și dacă a fost pusă de primarul Cătălin Cherecheș să-l ”saboteze” pe Cirț. Intră în ecuație edilul băimărean pentru că subliminal a fost indusă această idee.

Răspunsul la întrebare, dar și la cele relatate mai sus, îl aflați din VIDEOUL publicat de Ziarul de Maramureș în care directorul CS Minaur, Raluca Mureșan a avut deschiderea de a lămuri situația.

Domnule Cirț încercarea dumneavoastră de a vă disculpa în fața opiniei publice e un demers deșuet dacă e să ne raportăm la faptul că ați știut încă din 29 aprilie 2021 de parteneriatul propus de Clubul Sportiv Minaur, parteneriat necesar pentru buna desfășurarea a evenimentului internațional desfășurat în Baia Mare și aici facem referire la TURNEUL FINAL al EHF LEAGUE, care a reunit cele mai prestigioase echipe de handbal printre care se numără și MINAUR. Din poziția dumneavoastră ar fi trebuit cu atât mai mult să urmăriți parcursul negocierilor dintre Minaur și firma pe care o manageriați. Nu ați făcut-o? Hmmm….

Prin afirmațiile dumneavoastră nefondate ați adus atingere imaginii acestui Club Sportiv cu care se mândresc băimărenii. Să ridicați semne de îndoială asupra lui denotă o lipsă de diplomație, dar și de afinitate pentru sport. Imaginea construită de sportivi, de-a lungul zecilor de ani, cu muncă susținută, ați prăpădit-o în câteva secunde. Capitalul de imagine nu înseamnă tot, domnule consilier liberal. Și da, din demersul jurnalistic făcut a reieșit că sunteți incompatibil pentru că așa scrie în Legea 163/2003 la Art. 90. Cunoaștem procedura, sunteți persoană publică, iar drumul dumneavoastră nu va fi unul ușor însă v-ați asumat cu bună știință. Aici, facem referire la faptul că prefectul de Maramureș s-a autosesizat în acest caz și urmează Agenția Națională de Integritate, căci așa e firesc. Există contractul comercial, există factura și există ordinul de plată. Domnule Mircea Cirț, legea nu e o tocmeală.

EXPLICATIE VIDEO-Mașina închiriată de CS Minaur în fața Sălii ”Lascăr Pană” din Baia Mare, aseară, 8 mai 2021

 

 

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!