Breaking News

Baia Mare: Ce interese sunt pentru nerealizarea licitației pentru deszăpezire?

Contractul pentru deszăpezirea municipiului Baia Mare a expirat iarna trecută, executivul având obligația efectuării, din timp, a licitației pentru desemnarea unei firme responsabile cu acest serviciu public. Doar că, la fel ca în ocaziile precedente, Primăria Baia Mare întârzie nejustificat organizarea licitației, urmând probabil să demareze achiziția serviciilor în octombrie…sau poate după prima zăpadă, a explicat Bogdănel Gavra, consilier local.

”Deși am ridicat problema încă din primăvară și am revenit asupra ei în vară, atenționând executivul despre necesitatea imperativă a realizării unui nou contract de prestări servicii pentru deszăpezire, situația este încă tot nerezolvată”, a punctat Gavra.

Tot alesul local explică ce se poate întâmpla în situația dată:

🌨Amânarea licitației are ca și posibilă consecință faptul ca firmele mari, care au utilajele și experiența necesară în domeniu, să fie deja ocupate cu contractele încheiate cu alte municipalități,

🌨Eventuala contestare a unei licitații tardive la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, ne va expune riscului de a rămâne fără operator de deszăpezire, sau
🌨Se dorește ca în lipsă de alternative, contractul de deszăpezire să fie ”câștigat” și atribuit unei firme sau asocieri de firme, prietene și cliente ale actualului primar.

În acest context, dată fiind importanța stării de fapt, Consiliul Local Baia Mare are obligația imediată de a cere Executivului să întocmească documentația necesară/caietul de sarcini și să demareze cu celeritate procedura legală pentru achiziționarea serviciilor de deszăpezire. Acum și fără nici o întârziere…, a precizat Bogdănel Gavra, consilier local al municipiului Baia Mare.

Foto: arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!