Bogdănel Gavra, consilier local: Băimărenii cer soluții imediate în problema salubrizării

După ultima ședință de consiliu local primesc tot mai multe mesaje de susținere din partea băimărenilor care însă își exprimă, în număr tot mai mare, nemulțumirea față de modul cum este gestionată problematica gunoaielor în Baia Mare și Maramureș.

”Nu acceptăm schimbarea regulilor în timpul jocului. Ați aprobat o taxă pentru anul 2022, am plătit-o în luna ianuarie așa că lăsați-mă în pace cu alte pretenții financiare. De când a început războiul primarului cu Drusal, serviciile de colectare și depozitare sunt tot mai nesatisfăcătoare. Iar Consiliul Județean să-și asume nefinalizarea depozitului de la Fărcașa și să plătească din bugetul lor costurile suplimentare. Ne-am săturat și vrem o stare de normalitate, nu mizerie pe străzi și gunoaie în cartiere”.

”Cu depozitul temporar de pe strada Oborului, interzis de cei de la Mediu de ce nu se face nimic? Noi cei din zona, locuitori sau firme cu angajați suntem deznadăjduiți de mirosul oribil care ne copleșește în fiecare zi. Cine și ce așteaptă pentru a realiza transportul sau relocarea lor din zonă. Facți demersurile necesare domnule Gavra căci așa nu se mai poate!”

”Mă uit zilnic în presă și văd că aproape nimeni nu mai scrie despre tema salubrizării. Domnule consilier, Gunoaiele de lângă târgul auto sunt acolo, baloții de pe strada Oborului curg și miros insuportabil, salubrizarea stradală în cartiere este inexistentă, cosurile de pe străzi și din parcuri sunt pline și devin focare de infecții. Iar șefii din primărie vor majorarea taxei de salubrizare menajeră și costuri mai mari pentru cea stradală. Ați inebunit sau ce se întâmplă cu voi. Luați măsuri imediate sau vom ieși în stradă și vom protesta împotriva abuzurilor! ”

Băimărenii au dreptate, toate problemele menționate fiind reale. Depozitul SMID este nefinalizat iar gunoaiele împuțesc orașul dar nimeni nu-și asumă și nu răspunde pentru situația creată. Se solicită în mod nejustificat majorari de taxe pentru acoperirea costurilor suplimentare de transport în alte județe, Drusal cere mai mulți bani pentru colectarea gunoiului menajer motivând prin explozia prețurilor la combustibili iar SPAU nu face față volumului de muncă privind salubrizarea stradală a orașului.

Soluții sunt dar ele trebuie discutate și asumate nu prin discursuri populist-politicianiste. Am înaintat o adresă către Drusal SA cerând să specifice data la care vor ridica baloții pestilențiali de pe strada Oborului și una către executivul primăriei solicitând răspuns urgent la aspectele menționate de cetățeni.

Baia Mare are un viitor pentru că este al băimărenilor!

Bogdănel Gavra, consilier local

Foto-Bogdănel Gavra Facebook

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!