Reducerea abandonului şcolar şi creşterea nivelului de alfabetizare funcţională a elevilor - Ziarul de Maramures

Reducerea abandonului şcolar şi creşterea nivelului de alfabetizare funcţională a elevilor

În cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la sediul PNL Maramureș din municipiul Baia Mare, deputatul Călin Bota a venit cu precizări importante referitoare la principiile reformatoare care stau la baza proiectelor noilor legi ale educației.

Demnitarul a punctat și câteva aspecte legate de reducerea abandonului şcolar şi creşterea nivelului de alfabetizare funcţională a elevilor. Pe această cale, Călin Bota invită pe toți cei interesați să trimită pe adresa www.legile-educatiei.pnl.ro , propuneri de îmbunătățire a noilor legi ale educației.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Am prezentat în cadrul unei conferințe de presă, principiile reformatoare care stau la baza proiectelor noilor legi ale educației, precum și cele mai importante modificări propuse. Proiectul de lege propune soluţii realiste cu privire la două probleme majore pentru învățământul românesc, reducerea abandonului şcolar şi creşterea nivelului de alfabetizare funcţională a elevilor și desigur vine și cu finanțarea necesară pentru a majora salariile profesorilor, bursele elevilor și programele de prevenire a abandonului școlar și universitar. Sunt multe schimbări majore prevăzute în noile legi, schimbări care vor duce la o reformă reală în sistemul de educație, sunt propuneri care pot fi îmbunătățite, pentru că nu există legi perfecte și de aceea îi invităm pe toți maramureșeni, pe toți românii interesați de viitorul nostru să trimită propunerile de îmbunătățire a noilor legi ale educației aflate în consultare publică pe adresa www.legile-educatiei.pnl.ro. Doar împreună putem face o lege mai bună, putem face şcoala mai bună și putem oferi un viitor mai bun tinerilor din România.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!