Deputatul Călin Bota a susținut proiectul de obținere a cazierului judiciar în format electronic - Ziarul de Maramures

Breaking News

Deputatul Călin Bota a susținut proiectul de obținere a cazierului judiciar în format electronic

Călin Bota, deputat PNL Maramureș a susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care prevede că certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate şi în formă electronică.

Proiectul va intra în vigoare după ce va fi promulgat de președintele României.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Am dat un aviz favorabil, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru Proiectul de lege care prevede ca certificatele de cazier judiciar să fie eliberate şi în formă electronică. Acest proiect l-am semnat alături de mai mulți colegi liberali. E un proiect important, așteptat și dorit de cetățeni, care va intra în vigoare imediat după ce va fi promulgat de președintele României. Fac precizarea că Proiectul de lege prevede că, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Menționez că, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

Prin această lege, cozile de la ghișee vor fi eliminate și se va salva timp. Astfel aducem normalitatea în administrația publică, a mai precizat demnitarul.

Foto-Călin Bota FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!