Căutarea eficientă în sistemul automatizat pentru identificarea amprentelor (Proiect de lege) - Ziarul de Maramures

Căutarea eficientă în sistemul automatizat pentru identificarea amprentelor (Proiect de lege)

O cooperare mai bună la nivel internațional în domeniul criminalistic este importantă pentru combaterea fenomenului infracțional, opinează senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

La ultima ședință a Senatului, care s-a desfășurat în data de 8 decembrie,demnitarul a dat aviz favorabil Proiectului de lege care vizează realizarea unei căutări eficiente în sistemul automatizat, pentru identificarea amprentelor, organizarea activității de expertiză tehnică judiciară și extrajudiciară și organizarea activității de expertiză criminalistică.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: ”Alături de colegii mei, am votat pentru: ↗️realizarea unei cooperări internaționale eficiente, prin implementarea unor proceduri de promovare a mijloacelor rapide, eficiente și necostisitoare de schimb de date. Acest transfer de informații între baza de date a României și cea a Comunității Europene și SUA, va ajuta la identificarea mai ușoară a infracțiunilor internaționale; ↗️reglementarea capacității unor persoane de a fi experți tehnici judiciari, dacă au fost condamnați pentru infracțiuni de corupție sau infracțiuni cu intenție. Totodată, s-a revenit asupra unei legiferări, prin care experții internaționali nu puteau să funcționeze în România decât dacă depuneau un certificat de atestare a cunoașterii limbii române.

În cadrul aceleiași ședințe, a trecut de Senat și urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților și proiectul care reglementează atât accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru persoanele diagnosticate din spectrul autist, cât și stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii.

”Mă bucur că prin proiecte de legi importante, utile, putem contribui la schimbarea în bine a României”, a conchis Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!