Modificări importante în noua ”LEGE RCA”. Cresc amenzile pentru șoferii care nu au polițe de asigurare - Ziarul de Maramures

Modificări importante în noua ”LEGE RCA”. Cresc amenzile pentru șoferii care nu au polițe de asigurare

Noua „Lege RCA”, cum este cunoscută de opinia publică, Legea 1/2024, a primit votul Senatului. Astfel, apar modificări importante pentru șoferii care își vor putea asigura autoturismele pentru 3, 6 sau 12 luni.

Cei care nu își reînnoiesc polița de asigurare în maxim 15 zile de la expirare vor plăti tarife mai mari. De asemenea, cresc și amenzile pentru conducătorii auto care nu au polițe de asigurare. În cazul autoturismelor, amenda poate fi dublă, de la 1.000 la 2.000 de lei, iar pentru tiruri, amenda ar putea crește și de 15 ori, până la 15.000 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Noua lege introduce și reglementează sistemul de franciză în acest domeniu, după modelul CASCO dar și alte chestiuni importante. Alte noutăți sunt introducerea termenului de plată 10 zile pentru asigurator, dar și posibilitatea plății despăgubirilor anticipat, în cazul în care valoarea totala nu depășește 400 de Euro. Polițele RCA încheiate pentru 6 sau 12 luni, vor putea fi suspendate, dacă șoferii nu folosesc mașina, dar vor putea fi plătite și în rate. Sperăm că noua lege va aduce mai multă stabilitate în piață și mai multă siguranță pe drumurile publice.”

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!