Cătălin Cherecheș, primar: 100 de locuințe reabilitate și modernizate vor fi puse la dispoziția băimărenilor

Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare continuă seria investițiilor destinate creșterii numărului de locuințe puse la dispoziția băimărenilor care nu își permit să cumpere sau să contruiască o casă.

În acest context, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a anunțat în cursul serii de ieri, 27 iulie a.c., faptul că cele 100 de locuințe vor fi disponibile în imobilul de pe strada Melodiei 2, respectiv blocul R1 situat la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Continuăm investițiile destinate susținerii băimărenilor care au nevoie de locuințe: dăm în folosință 100 de apartamente moderne pentru tineri, urmează alte 200 până la finalul anului. Astfel, în perioada următoare, la inițiativa mea, aproximativ 100 de locuințe reabilitate și modernizate vor fi puse la dispoziția băimărenilor. Unitățile locative, în discuție, sunt situate în imobilul de pe strada Melodiei 2, respectiv blocul R1 aflat la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri. Vom supune aprobării Consiliului Local reglementarea regimului acestor locuințe, precum și regulamente de atribuire foarte clar stabilite. Cu riscul de a fi ”sancționat”, aceste locuințe nu sunt pentru cei care se simt în permanență discriminați, ci sunt locuințe pentru băimăreni, pentru persoanele care au cu adevărat nevoie de un cămin, dar care nu au posibilitatea financiară de a cumpăra o garsonieră sau un apartament.”

300 de locuințe vor fi atribuite în acest an tinerilor și dascălilor, spune edilul.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Anul acesta Primăria Municipiului Baia Mare va da în folosință în total peste 300 de locuințe, o parte dintre acestea fiind destinate tinerilor și specialiștilor din sistemul de învățământ sau sănătate.”

De precizat ar fi faptul că, aceste proiecte nu sunt singurele initiate de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. La sfârșitul anului 2020, edilul a semnat cererea de finanțare pentru Cartierul Pintea Viteazul unde municipalitatea va contribui cu 12 milioane de lei, restul de până la 22,9 milioane de lei fiind suportat de Ministerul Lucrărilor Publice. Acest cartier se va întinde pe o suprafață de 10 hectare și va fi amplasat între strada Brâncoveanu și Bulevardul Unirii din Baia Mare. Este un proiect îndrăzneț, care va veni nu doar cu noi spații locative pentru băimăreni, ci și cu posibilitatea dezvoltării economice a zonei respective.

Foto: sursa foto Catalin Chereches FB

  • Foarte bine,mai ales ca se adreseaza in special tinerilor și celor din învățământ.Dar am vrea sa rugam Consiliul local,pe domnul Primar sa se gandeasca si la batrini(nu numai cu Caspevul)In blocul nostru suntem preponderent varstnici,cam 8 fosti profesori care dorim si rugam autoritatile sa ne ajute in dotarea blocului c(4 etaje) cu un lift exterior.Nu dorim izolare termica,nu e cazul,contribuim si noi,dar singuri nu putem face acest lucru.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!