Băimăreanul Horea Nașcu va porni cu barca spre kilometrul 0 al Dunării

Lectorul universitar Horea Nașcu va porni cu barca spre kilometrul 0 al Dunării, urmând să străbată, timp de circa 40 de zile, un traseu de peste 2.200 de kilometri pe cinci râuri. Este vorba despre Săsar, Lăpuș, Someș (România, Ungaria), Tisa (Ungaria, Serbia) respectiv Dunăre (Serbia, România).

Scopul acestui inedit proiect îl reprezintă sensibilizarea omului asupra protejării mediului înconjurător, cu tot ce înseamnă el inclusiv a tuturor cursurilor de apă (o comoară pentru întreaga omenire).

***

Trebuie să știți că, Horea Nașcu este un om al provocărilor. Extrem de inventiv și perspicace, pasionat și de trenuri Lego, lectorul universitar Horea Hașcu a reușit în urmă cu aproape patru ani (în noiembrie 2017) să stabilească un record mondial, cu o construcție în spirală pe 22 de niveluri și 2,80 metri înălțime a unui traseu ce simboliza traversarea orașului Ninjago.

Interesul pentru acest succes internațional în materie de construcții Lego a fost rapid mediatizat de renumitul vlogger de trenuri Lego, Bananenbuurman din Olanda care a venit special la Baia Mare pentru a realiza o serie de filme cu această construcție.

Text si foto-Alin Botioc

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!