Rugby: Adrian Costinel Jipa transferat la campioana en-titre a României - Ziarul de Maramures

Rugby: Adrian Costinel Jipa transferat la campioana en-titre a României

La fel ca în urmă cu mai bine de 15 ani, conducerea campioanei en-titre a României, C.S.M.Știința Baia Mare, a demarat un proiect de întinerire a lotului menit a crea o nouă generație cu care să se încerce menținerea echipei pe cele mai înalte culmi ale performanței.

În acest sens oficialii zimbrilor s-au orientat din nou spre pepiniera de sorginte moldavă a rugby-ului românesc, optând pentru achiziția pilierului stânga Adrian Costinel Jipa.

Născut la Pașcani județul Iași pe data de 14 mai 2002, pilierul de (1,82 m – 108 kg). Orientat spre rugby la vârsta de 15 ani Adrian Jipa, a fost pentru prima oară legitimat la C.S.Unirea Pașcani în 2017, îndrumat în tainele rugby-ului de prof.Nicolae Tarcan. După doar un an jucătorul moldav poposește în nordul țării fiind legitimat în intervalul 2018-2021 la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare sub comanda trioului Răzvan Popovici – Mircea Taloș – Andrei Vălenaș. Odată cu acest prim pas important făcut, au apărut și performanțele în speță medalie de argint în acest an în Campionatul Național de Rugby 7.

Evoluțiile constant bune la nivel de club i-au determinat pe cei ce conduc la nivel de loturi naționale destinele rugby-ului juvenil românesc, să îl coopteze pe Adrian Costinel Jipa la stagiile de pregătire de la Under 17 ani, Under 18, unde a și susținut două meciuri test cu Africa de Sud respectiv Rugby Club Grivița București, Under 19 și Under 20 de ani, selecționată în vederile căreia se află pentru Campionatul European din acest an.

La cei 18 ani împliniți Adrian Jipa își vede împlinit visul acela de a fi coechipier cu un alt rugbyst emblematic născut tot în Pașcani, Constantin Pristaviță.

Text și foto-Alin Botioc

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!