Cunoașteți vârstnici din Baia Mare care au nevoie de sprijin? Contactați-ne! 170 de vârstnici beneficiază deja de servicii de îngrijire la domiciliu, spune primarul Cătălin Cherecheș

170 de vârstnici băimăreni beneficiază deja de servicii de îngrijire la domiciliu, din partea administrației publice locale. Scopul: îmbunătățirea stării de sănătate și implicit a calității vieții acestora.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș acordă o deosebită atenție acestei categorii sociale care, într-adevăr, are nevoie de sprijin. În acest sens, edilul se preocupă îndeaproape de tot ceea ce înseamnă servicii oferite acestor seniori. Este un lucru demn de admirat dacă ne gândim că mulți dintre acești bătrâni fie au fost abandonați de propriile familii, fie au rămas singuri în această lume.

Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare: ”Ne trezim dimineața, ne spălăm, ne îmbrăcăm. Mergem la serviciu, dacă suntem liberi atunci poate la cumpărături. Facem curățenie, gătim, ieșim la plimbare sau la alergat. Sunt lucruri atât de banale pentru noi, cei mai tineri, însă pentru seniorii cu probleme de sănătate, aflați la pat, în nevoie și fără ajutor aceste lucruri apasă greu pe suflet și reprezintă de multe ori … neputințe. Contribuim la îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții lor. Am fost, suntem și continuăm să fim în permanență alături de seniorii băimăreni. Este vorba despre bunicii noștri de peste 65 de ani, dependenți de ajutor sau vulnerabili, aflați în risc de excluziune socială, cărora le venim în ajutor chiar acasă.”

Serviciile oferite seniorilor sunt complexe. Amintim aici, partea de menaj, prepararea hranei sau însoțirea acestora în mijloacele de transport.

Cătălin Cherecheș: ”Prin intermediul asistenților sociali și al îngrijitorilor oferim ajutor pentru menținerea igienei corporale, hrănire și hidratare, transfer si mobilitate, deplasare în interior și alte servicii importante prin care asigurăm acestor seniori dreptul la o bătrânețe demnă. Totodată, oferim și ajutor pentru prepararea hranei sau livrarea acesteia, precum și a cumpărăturilor. Asigurăm activități de menaj și spălătorie, însoțirea în mijloacele de transport, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, în funcție de gradul de mobilitate al beneficiarilor, activități de administrare și gestionare a bunurilor. Avem și servicii de îngrijire personală la domiciliu, acordate integrat cu alte servicii cum ar fi: servicii de îngrijire medicală (monitorizarea parametrilor fiziologici, manevre terapeutice, tehnici de îngrijire chirurgicală), servicii de recuperare/reabilitare (kinetoterapie/fizioterapie/logopedie) și servicii de consiliere socială și de informare. Consider că toate acestea oferă șansa unei bătrâneți demne, dar în cele mai multe cazuri, contează compania și socializarea.”

În cazul în care cunoașteți persoane vârstnice, care au nevoie de sprijin, puteți suna la numărul de telefon 0757.798.181.

Cătălin Cherecheș: ”Colegii mei din cadrul Direcției de Asistență Socială Baia Mare vor răspunde prompt la numărul de telefon 0757.798.181 și vom ajuta împreună. Fac precizarea că aceste servicii le oferim prin Proiectul “Pune suflet pentru bunici”, SMIS 126626, care este derulat de Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.”

Foto-Cătălin Cherecheș FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!