Breaking News

Excelența Sa, Dan Mihalache, Ambasadorul României în Cipru a primit titlul de ”Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare”

Titlul a fost înmânat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș cu sprijinul Consiliului Local Baia Mare a oferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare” Excelenței Sale, Sorin Dan Mihalache.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, care s-a desfășurat astăzi, 12 noiembrie 2022, de la ora 12:00, în sala de Conferințe Millennium III, clădirea M1, a fost oferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare” Excelenței Sale, Sorin Dan Mihalache, Ambasador al României în Republica Cipru care, prin funcțiile și demnitățile deținute, a contribuit la promovarea și creșterea prestigiului municipiului Baia Mare, pe plan național și internațional.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost cel care a deschis ședința festivă și ulterior a înmânat titlul de ”Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare” Excelenței Sale, Sorin Dan Mihalache, Ambasador al României în Republica Cipru.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: ”Mă simt onorat de prezența de astăzi a Excelenței Sale, Dan Mihalache, Ambasador al României în Republica Cipru. Au fost mulți care au condus politica din județul Maramureș, mulți care ne-au reprezentat în forurile internaționale sau naționale, dar de nici unul, cu excepția lui Dan Mihalache, nu ne aducem aminte. Și mai mult decât atât, mai ales că suntem mulți dintre noi tineri sau încă mai suntem tineri în politica și administrația națională și locală, știm că toți cei care au trecut pe aici nu au trecut neapărat ca niște prieteni, au trecut ca niște cotropitori, iar singurul care a venit, a rămas și încă este, e maramureșeanul nostru, Dan Mihalache. Exemplul care mi-a rămas în minte legat de domnia sa, este acela al prieteniei, al înțelegerii, al acceptării celui de lângă tine, calități insuflate de Dan Mihalache. Dacă dintre cei care ne-au reprezentat și ne reprezintă politic cineva merită să fie considerat ca fiind în vârful comunității noastre băimărene și singurul din zona politică, care chiar simt că merită acest lucru, este Dan Mihalache. Este exemplul pe care mulți dintre noi ar trebui să îl urmăm. Îi mulțumesc Excelenței Sale, pentru faptul că a acceptat să ne onoreze primind acest titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

Excelența Sa, a primit din partea primarului Cătălin Cherecheș o lucrare care poartă semnătura Școlii de pictură băimăreană.

Dan Mihalache le-a mulțumit tuturor celor prezenți spunându-le că nu crede că va mai accepta un mandat de ambasador însă chiar și așa tot va avea un ultim cuvânt în politica românească. Domnia sa, a mai precizat că își dorește ca lucrurile pozitive realizate pentru oraș să fie duse mai departe.

Prezent la ședința festivă, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a mărturisit că, pentru el, personal, momentul este unul emoționant.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Este emoționant să vorbesc dintr-o astfel de ipostază deoarece Dan Mihalache pentru mine nu este doar un coleg, ci este un prieten de foarte mulți ani. Nu am ascuns niciodată acest lucru. Am avut multe de învățat de la Excelența Sa, din cultura vastă pe care Dan Mihalache o are. Pentru Dan Mihalache niciodată nu a existat un interes personal în politică, ci un aport important pentru politica românească și maramureșeană. După mandatul avut la Ambasada României la Londra în holul principal a rămas o galerie foto extrem de frumoasă, care înfrumusețează Ambasada. Această galerie are în componența sa, poze din județul Maramureș. La fel e și la Ambasada din Cipru, dar și în alte instituții pe unde Dan Mihalache a trecut de-a lungul timpului. (…) Vă urez succes în mandatul de Ambasador al României în Cipru, vă mulțumesc pentru acestă ședință festivă domnule primar și sigur că, parteneriatul încheiat între Primaria Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș merge mai departe pe proiectele comune pe care le avem.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!