(FOTO)Piața Albina ignorată de Executivul Primăriei Baia Mare. Un alt proiect rămas la stadiul...pe hârtie și atât - Ziarul de Maramures

(FOTO)Piața Albina ignorată de Executivul Primăriei Baia Mare. Un alt proiect rămas la stadiul…pe hârtie și atât

O sesizare venită din partea unui băimărean a atras atenția consilierului local Bogdănel Gavra asupra Pieței Albina din Baia Mare. În sesizare se face o descriere a imaginii deplorabile pe care o are acum această piață. Alesul local s-a deplasat la fața locului, care confirmă cele semnalate.

Din păcate, promisiunile lectorale rămân doar la stadiul de promisiuni. Lucru deja știut, de noi toți.

Bogdănel Gavra, consilier local al Municipiului Baia Mare: ”A devenit o modă pentru mulți politicieni să manipuleze electoratul prin declarații publice, umflate cu zeci de promisiuni. Așa se întâmplă și la Baia Mare care trebuia, conform scenariilor debitate, să devină un exemplu de dezvoltare economică , un centru educațional regional, un pol sportiv național etc. În fapt, nu sunt realizate cele mai simple și firești solicitări ale băimărenilor, promise dar niciodată puse în practică, așa cum a rezultat și din semnalul de alarmă tras de unul din băimărenii care frecventează această piață.

Sesizarea: ”Locuiesc în cartierul Săsar de peste 30 de ani, în vecinătatea Complexului Albina și foarte mulți ani am avut convingerea că trăim în cea mai frumoasă zona a orașului, curată, civilizată și bine gospodărită. Ei bine, am ajuns la concluzia ca nu este așa, mai ales în ultimii ani când, Primăria Baia Mare ne-a întors spatele, refuzând orice fel de comunicare directă cu cetățenii. În fiecare campanie electorală, primarul și oamenii lui, au promis că vor moderniza și reface piața de alimente Albina, devenit astăzi o rușine pentru cartierul și orașul nostru. Mese sparte, asfalt deteriorat, gunoaie și resturi peste tot, producători vânzând direct pe jos, fel de fel de amenajări din tablă, o mizerie insuportabilă pentru întregul cartier. De ce în alte zone se poate și la noi nu? Pentru că aici nu locuiesc noii îmbogățiți sau șefii din administrație? Amintiți-i primarului că anul viitor nu ne va mai înșela cu vorbe dulci, zâmbete, promisiuni și minciuni. Gata, s-a terminat!

Bogdănel Gavra susține că reabilitarea Pieței Albina ar fi putut fi realizată cu costuri rezonabile.

Bogdănel Gavra, consilier local al Municipiului Baia Mare: ”Piețele agro-alimentare trebuiau modernizate și refăcute de mult. Așa s-a promis acum 8 ani, acum 4 ani și probabil vor promite și anul viitor. Lucrarea nu este de o dimensiune exagerată ca volum de muncă, investiția se putea realiza cu sume rezonabile. Am fost personal în Piața Albina și confirm că zona este o pată pe obrazul cartierului și al orașului, o dovadă a faptului că actuala administrație a promis, dar nu a făcut. Băimărenii trebuie să înțeleagă că atâta timp cât sume imense sunt cheltuite pe evenimente publice care nu aduc nici un câștig comunității, proiectele civice vor rămâne nefinanțate, iar cartierele vor continua să devină tot mai părăginite și murdare, pentru că astăzi cuvântul cetățenilor nu este auzit și nici luat în considerare. Baia Mare are viitor doar dacă realizează o schimbare reală, fapt posibil cu o altă viziune administrativă și o altă atitudine față de cetățeni.

Piața ar putea fi reabilitată, cel mai probabil, de un alt Executiv dacă băimărenii vor înțelege acest lucru și se vor gândi de două ori atunci când vor pune ștampila VOTAT!

Jos FOTO cu PROIECTUL din ”filele de poveste” promis și nerealizat de…ziceti voi!

Sursa foto: http://arcolar.ro

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!