Ionel Bogdan: Avem semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Maramureș

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș, eveniment la care au participat Ionel Bogdan, Președinte Consiliul Județean Maramureș, Ing. Cătălin Vișan, Director Executiv Concelex, Dorin Buda, Director General AIMM, Ionuț Caraba, Director Dezvoltare AIMM.

Noul terminal, care va răspunde reglementărilor internaționale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

”În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș și ne dorim ca prin investițiile pe care le realizăm la aeroport, în valoare de peste 250 milioane de lei, să dezvoltăm infrastructura aeriană de la nivelul județului, iar aeroportul nostru să devină unul cât mai competitiv”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, din care 95,9 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș.

Ionuț Caraba, director de dezvoltare a Aeroportului Internațional Maramureș, a vorbit despre necesitatea pe care o are realizarea acestui nou terminal de pasageri în dezvoltarea aeroportului, care se află într-o continuă creștere din punct de vedere al numărului de pasageri și al zborurilor efectuate.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!