100 de milioane de Euro pentru realizarea variantelor ocolitoare pentru localitățile Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic-Mănăștur și Șomcuta Mare - Ziarul de Maramures

100 de milioane de Euro pentru realizarea variantelor ocolitoare pentru localitățile Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic-Mănăștur și Șomcuta Mare

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, la ultima întâlnire de lucru cu Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, a introdus în cadrul proiectului Mara-Nord și realizarea variantelor ocolitoare pentru Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic-Mănăștur și Șomcuta Mare.

Proiectul de realizare a variantelor ocolitoare se ridică la peste 100 de milioane de euro. Proiectul va fi finanțat prin POR.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”În ceea ce privește infrastructura rutieră, am decis că vom introduce în cadrul proiectului Mara-Nord, pe lângă cele cinci loturi pentru care am semnat deja contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, realizarea variantelor ocolitoare pentru Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic-Mănăștur și Șomcuta Mare. Astfel, vom avea în total aproximativ 100 de kilometri de drum reabilitat, sau nou, prin acest proiect de peste 100 de milioane de euro pe care-l vom finanța prin Programul Operațional Regional (POR).

Un alt punct important pentru județ a fost cel care vizează înființarea de zone industriale. Șeful administrației județene a precizat că trei UAT-uri au pus deja la dispoziția CJ Maramureș terenuri pentru realizarea parcurilor industriale.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Înființarea de parcuri industriale în Maramureș este esențială pentru dezvoltarea județului. În acest sens, trei primării ne-au pus la dispoziție teren pentru realizarea acestui obiectiv, și anume: Șomcuta Mare – 10 hectare, Groși – 24 hectare și Fărcașa – 20 hectare. Vom continua discuțiile și cu primăriile Tăuții-Măgherăuș și Baia Sprie pentru că este foarte important să avem zone industriale și în aceste două orașe aflate în vecinătatea municipiului Baia Mare. Infrastructura și utilitățile din parcurile industriale vor fi finanțate tot prin POR.

Și dezvoltarea turismului a fost un subiect important abordat în cadrul întâlnirii, astfel că, s-a atins problema înființării unui Aquapark. Referitor la producătorii autohtoni, Ionel Bogdan și-a arătat deschiderea pentru realizarea unor piețe tradiționale în mai multe zone din județ.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”La capitolul patrimoniu cultural și dezvoltarea turismului, vom reabilita Castelul Teleki din Pribilești, Muzeul de Istorie din Baia Mare, Teatrul de Vară – Muzeul de Etnografie și Artă Populară și, totodată, avem și câteva drumuri turistice din județ pe care le vom finanța prin ADR. Pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, dar și pentru a promova tradițiile și produsele naturale, autentice din Maramureș, vom realiza piețe tradiționale în mai multe zone din județ. Prin acest proiect inițiat de Consiliul Județean, creăm locuri adecvate comercializării produselor obținute de micii producători. Un proiect important pentru județ și mult așteptat de maramureșeni este construirea unui Aquapark, pe care îl vom realiza pe un teren aparținând orașului Baia Sprie. Ne dorim să mai construim un centru spa și în zona Vișeu, pentru că este important să dezvoltăm infrastructura turistică și să atragem turiștii în această zonă a județului.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!