ISU Maramureș: Șefii centrelor operative, instruiți la Primăria Borșa

Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, din cadrul ISU Maramureș, desfășoară în această perioadă activitățile de instructaj anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș.

La instruirea de ieri, 11 februarie, desfășurată la Primăria orașului Borșa au participat reprezentanții din zece localități. Activitatea survine celei desfășurate ieri, la primăria orașului Dragomirești.

Personalul SPIRC a prezentat participanților, printre altele, noutățile legislative referitoare la gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice având ca efect produceri de inundații, secetă hidrologică, precum și incidente, respectiv accidente, la construcţii hidrotehnice și poluările accidentale pe cursurile de apă.

Potrivit sursei citate, cei prezenți au parcurs și aspecte referitoare la planul de pregătire anual în domeniul situațiilor de urgență, modalitatea de întocmire a raportului de intervenție în caz de incendiu, organizarea serviciului de permanență și semnificația semnalelor de alarmare.

Pregătirea personalului din administrația publică locală în domeniul managementului și gestionării situațiilor de urgență este o preocupare constantă a specialiștilor serviciului de resort din cadrul ISU Maramureș, în vederea creșterii capacității de răspuns a comunităților în situații de urgență și a îmbunătățirii cooperării cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență.

Foto-ARHIVĂ

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!