Oamenii străzii s-au aciuat, la propriu, în beciul unui bloc de pe Bulevardul Decebal din Baia Mare. Bogdănel Gavra a fost la fața locului. Consilierul a început demersurile

Locuitorii de pe Bulevardul Decebal nr. 11 din Baia Mare au făcut o sesizare adresată consilierului local Bogdănel Gavra căruia i-au cerut să-i sprijine în demersul lor. Aceștia sunt nemulțumiți de traficul crescut din curtea interioară, dar și de faptul că oamenii străzii se adăpostesc în beciul lor.

Alesul local s-a deplasat la fața locului unde a constatat că cele sesizate se confirmă. Într-adevăr traficul a crescut considerabil datorită aprovizionării supermarketului din zona, dar și din cauza unui semafor care dă posibilitatea șoferilor, care merg spre Aleea Rotundă, să-l ocolească și să se deplaseze prin spatele acestui bloc, iar acest fapt a dus la aglomerarea curții interioare, mai exact a drumului dintre bloc și garaje. Astfel, cei care locuiesc aici sunt nevoiți să se strecoare printre mașinile de marfă.

Mai mult, oamenii străzii au pus stăpânire pe beciul imobilului, cu intrarea din strada principală, acesta fiind închis cu o usă din bare de metal. Accesul în interior a fost restricționat cu un lacăt pus de cei care s-au adăpostit aici.

Bogdănel Gavra, consilier local: ”În urma celor constatate, am făcut o adresă către Poliția Locală Baia Mare cerând să se intre la un dialog cu administratorul supermarketului pentru fixarea unui interval orar pentru aprovizionarea cu marfă. Consider că această soluție este cea mai bună pentru a ocoli disconfortul care s-a creat pentru proprietari. În ceea ce privește semaforul, am solicitat ca în Comisia de Circulație să se găsescă un mecanism de descurajare a șoferilor care îl ocolesc. Vis-à-vis de faptul că oamenii străzii se folosesc de acest beci, am cerut ca aceștia să fie consiliați și îndrumați spre Azilul de Noapte de angajații Direcției de Asistență Socială Baia Mare. Suntem în anul 2021, iar beciul ocupat de oamenii străzii consider că nu face cinste instituțiilor noastre, care se luptă zilnic cu acest fenomen.”

Bogdănel Gavra le-a promis locuitorilor că va încerca să-i sprijine însă nu ține doar de el deoarece administrația publică locală are un rol esențial în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă încă din anul 2019. Consilierul local a depus o adresă la Primăria Municipiului Baia Mare.

Vom reveni cu noi informații în momentul în care instituția va da curs adresei, mai cu seamă că și liniștea și siguranța locuitorilor din Baia Mare contează.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!