”PARCARE CONCESIONATĂ” sau ”PARCARE ÎNCHIRIATĂ”-ILEGAL! Lipsa locurilor de parcare îi impinge pe o parte din băimăreni să încalce legea

Lipsa locurilor de parcare din cartierele municipiului îi determină pe o parte din băimăreni să recurgă la gesturi care încalcă flagrant legea.

Este adevărat că seara, când te întorci de la muncă nu mai ai răbdarea necesară de a da ture prin cartier pentru a găsi un loc gol pe care să-ți staționezi mașina. În acest sens, unii dintre locatari, șoferi, au decis să monteze plăcuțe pe gard, copaci, stâlpi, etc pe care să scrie ”PARCARE CONCESIONATA” și să-și aroge astfel locul respectiv fără a exista vreo reglementare legală în acest sens și evident fără a contribui cu vreun șfanț la bugetul local. Ba mai mult, conducătorul auto, care face greșeala de a staționa pe acel loc de parcare, se trezește că este agresat verbal de…”proprietar”.

O astfel de situație ne-a fost semnalată pe strada Petru Rareș, vis-à-vis de Școala Generală ”Dimitrie Cantemir”. A. Pop ne-a lăsat astăzi, 10 ianuarie, câteva fotografii și un text pe numărul redacției de WhatsApp.

A. Pop, băimăreancă (38 de ani): ”Am făcut astăzi o sesizare la Dispeceratul Poliției Locale Baia Mare cu privire la situația locurilor de parcare care sunt în apropierea blocului în care locuiesc. Nemulțumirea noastră ii vizează pe cetățenii care locuiesc în alte imobile și care și-au însușit aceste locuri de parcare aflate pe domeniul public. Din câte știu eu, deocamdată nimeni din Baia Mare nu poate concesiona un loc de parcare. Mie așa mi-au spus de la Primărie în urmă cu doi ani, când am făcut o sesizare pe același subiect. În urmă cu o lună au mai apărut două table pe care scrie ”PARCARE CONCESIONATĂ”. Noi, cei care locuim în zonă, folosim aceste spații pentru mașinile noastre în funcție de cum ajungem acasă, fiecare. La această oră sunt patru locuri care au aceste table pe care scrie ”PARCARE CONCESIONATĂ”. Este adevărat că au fost demolate câteva garaje însă pe aceste locuri, pe care eu le semnalez, nu au fost ocupate niciodată de vreo construcție acoperită sau garaj. Prin urmare sper ca Poliția Locală Baia Mare să ia măsurile legale ce se impun. Nu doresc să par deplasată însă nu e în regulă ce se întâmplă. Așa ne prindem toți table de garduri și devenim agresivi când cineva ne ocupă locul…”

Un alt caz similar, care ne-a fost sesizat, s-a întâmplat în spatele unui bloc de pe Bulevardul București. Aici, un șofer și-a parcat autoturismul pe un loc găsit gol, iar la scurt timp a apărut o persoană în vârstă care a răcnit la conducătorul auto: ”Tu nu ai văzut tabla?”. Pe tablă era scris: ”LOC DE PARCARE INCHIRIAT DE LA PRIMĂRIE”, nr. autoturismului și Contract Nr. X (contract fictiv). Șoferul luat prin surprindere de bătrânel, a sunat la Poliția Locală Baia Mare, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului, iar tabla a fost luată jos.

Reprezentanții Primăriei Baia Mare au precizat pentru Ziarul de Maramureș faptul că, de mult timp, nu se mai închiriază sau concesionează locuri de parcare pe raza municipiului, iar aceste table prinse fie pe gard, fie de stâlpi, copaci etc. sunt ilegale. Singurele locuri semnalate sunt cele dedicate persoanelor cu dizabilități, care sunt prevăzute prin lege.

La ora actuală singura metodă de plată este cea pentru parcările publice cu plată pentru care băimărenii pot cumpăra abonamentul anual, tichet sau plata prin SMS. Facem precizarea că se caută soluții pentru ocolirea unor astfel de situații ca și cele prezentate astăzi.

ACTUALIZARE 11.01.2023

Tăblițele de pe str. Petru Rareș au fost date jos de angajații SPAU și polițiștii locali

Foto: A. Pop

3 Comentarii

  • …foarte bine punctat, deoarece mulți sunt plini de impresii și poate cred că li se cuvine un loc de parcare mai ales dacă nici nu stau într-un imobil adiacent, pare deplasat și abuziv …eu de pildă am parcarea plătită pe anul în curs care cel puțin ar trebui să-mi confere acest ” statut”,…cum vine asta?!…muțumim doamnei redactor șef Ana Avram , să relatăm în continuare această speță pentru că este de actualitate…

  • Și parcările lui Bi…? Ocupă peste 10 parcări și nimeni nu spune nimic. Dacă nu se pot concesiona locuri de parcare, se pare că și acolo e o problemă. Sau legea nu e pentru toți? Mai are și semnul de tractare afișat, însă la noi în oraș, din câte știu, nu există firmă care să ridice mașini parcate neregulamentar.

  • Si pe Scolii sunt multe locuri ‘rezervate’, unele doar cu o lada goala, si nu atrag atentia nimanui. Bu… are vreo 10 locuri concesionate. Povestea e ca in Baia Mare nu se concesioneaza locurile e doar pentru locuitorii care isi platesc taxele, fara sa aiba in schomb prea multe facilitati

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!