Școala Gimnazială Nr. 3 din Cvasnița se reabilitează. Alexa Chifa, primar: ”Reabilitarea reduce costurile de întreținere”

Școala Gimnazială Nr. 3 din Cvasnița, UAT Poienile de Sub Munte se reabilitează. Primarul Alexa Chifa a precizat că prin aceste lucrări elevii și cadrele didactice se vor putea bucura de condiții decente de studiu.

Mai mult, vor fi reduse cheltuielile de întreținere prin izolarea termică a imobilului.

Alexa Chifa, primar Poienile de Sub Munte, USR Maramureș: „Până în prezent, la această unitate de învățământ, s-a înlocuit învelitoarea din țiglă cu tablă amprentată (astereală nouă, înlocuirea căpriorilor unde a fost necesar, folie anticondens, contraşipci și șipci); s-a realizat termoizolarea tavanului (grinzi, termoizolație de 20 cm, folie anticondens și OSB). Totodată, s-a efectuat izolația exterioară cu vată minerală și tencuială decorativă şi au fost montate geamurile din aluminiu tripan cu barieră termică. Această reabilitare termică aduce condiții decente de studiu și reduce costurile de întreținere.”

Cu siguranță, astfel de proiecte vor continua în Poienile de Sub Munte. Este important faptul că prin aceste planuri se oferă condiții optime de muncă pentru profesori și un mediu propice de studiu pentru elevi, au transmis și reprezentanții USR Maramureș care sprijină demersurile primarului Chifa.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!